David Deejay

De: Cătălina Matei / 28.07.2008, 00:00
David Deejay
De cîteva săptămîni încoace, cluburile şi topurile de la radio au fost luate cu asalt de piesa ”Sexy Thing”, iar videoclipul aferent rulează la foc continuu pe posturile de specialitate. Sună exact ca piesele de afară, însă piesa este... 100% românească! În spatele numelui de scenă David Deejay se ascunde Adi Colceru, ”vinovatul” multor hituri de la TNT, HI-Q, Akcent sau DJ Project.

În spatele hitului ”Sexy Thing” stau mulţi ani de muzică. Vreo 12! Originar din Bîrlad, Adi a studiat vioara încă din clasa întîi, însă instrumentul preferat al lui Vivaldi nu l-a atras prea tare aşa că a renunţat la şcoala de specialitate. Nu însă şi la muzică, căci la 16 ani a început să lucreze cu un alt ”instrument”: calculatorul. Aşa a apărut prima piesă şi dorinţa de a face muzică pentru cele mai tari trupe de la noi. Şi i-a ieşit! Din 2003, Adi s-a mutat la Bucureşti. Mai întîi a lucrat la MOF Records – studioul băieţilor de la HI-Q, unde a compus şi a orchestrat, printre altele, ”Strada mea” pentru TNT, ”Jokero” pentru Akcent şi mai multe piese pentru trupa HI-Q.
 

”Dacă mă întrebaţi ce ştiu să fac cel mai bine, vă răspund că ştiu să orchestrez. Prin urmare, am lucrat la multe piese. Apoi, am lucrat şi cu Gabi Huiban şi aşa am ajuns să colaborez cu Laurenţiu Duţă şi m-am mutat la studioul lor. Aici, am lucrat cu alte trupe, inclusiv cu 3SE – la piesa , de exemplu. Sînt fan Laurenţiu Duţă!”. În acelaşi timp, Adi şi-a început şi activitatea de DJ în cluburi, sub numele de DJ David: ”Ştiu exact pe ce muzică se mişcă lumea cel mai bine şi aşa am început să studiez piesele care transmit acea atmosferă care îi determină pe toţi să danseze şi să se simtă bine. Indiferent de ritm, orice piesă are o stare pe care o transmite foarte uşor. Aşa am început să fac piese cu care să meargă în club, dar şi pe radio, şi aşa a apărut ”, povesteşte DJ-ul. La prima audiţie, mulţi au crezut că vocea îi aparţine unei fete, însă cel care ”dă glas” piesei este Dony de la trupa Refflex. Tot el s-a ocupat şi de versuri.


Hitul verii!



Fără a ne grăbi în pronosticuri, putem spune că piesa lui David Deejay, aşa cum îşi spune în showbiz, este deja hitul verii. Şi a depăşit chiar şi graniţele ţării, melodia fiind difuzată la radio în Polonia şi în Rusia. Videoclipul piesei, marca Iulian Moga, rulează pe posturile de specialitate aproape în fiecare oră. Iar Adi apare în clip preţ de cîteva secunde. Chiar dacă există voci care spun că melodia lui David Deejay este ”inspirată” din alte piese, ”Sexy Thing” prinde mai bine decît ”originalele”. Cu siguranţă, în toamnă vom auzi o nouă piesă de-a lui Adi, căci DJ-ul pregăteşte un album în acelaşi stil. Vor exista şi alte voci, iar o parte din piese vor fi realizate împreună cu Laurenţiu Duţă. Asta nu înseamnă că nu va compune în continuare hituri şi pentru alţi artişti. Nici cluburile nu vor fi ocolite, chiar dacă, în astfel de locaţii, David Deejay se transformă în DJ David.

Adi este născut pe 10 decembrie 1980, la Bîrlad. În prezent, este student la Universitatea româno-americană, Facultatea de relaţii comerciale şi financiar-bancare interne şi internaţionale. Un alt hit compoziţie proprie, care urcă rapid în topurile din România, este ”Rain”, piesă interpretată de Marius Nedelcu (ex-Akcent) featuring Giulia