David si Goliat! (Prosport)

Apropo.ro / 17.01.2009, 14:28
David si Goliat! (Prosport)
La revenirea la un CM dupa o pauza de 14 ani, Romania va infrunta o nationala a Frantei intesata de vedete, scrie Prosport.

La revenirea la un CM dupa o pauza de 14 ani, Romania va infrunta o nationala a Frantei intesata de vedete. Dintre toate se distinge insa Nikola Karabatic, un „monument“ al handbalului pentru francezi.

Fiul unui fost portar al nationalei Iugoslaviei, croatul Branko Karabatic, si al sarboaicei Lala, Niko traieste doar pentru handbal. De altfel, prin prisma originilor, Karabatic se asteapta la o sustinere importanta in Croatia. „Aveam 7 sau 8 ani cand imi doream sa ajung cel mai bun jucator din lume. Ii priveam apoi pe Volle, Lathoud si Richardson in 1995, ei ma faceau sa visez. Stiam ca in cativa ani va fi randul meu, ca generatia mea va trebui sa aduca si ea la randul ei medalii Frantei. Handbalul este cel mai frumos sport care exista, deoarece toata lumea se apara si ataca“, povesteste Karabatic.

Starul francez sustine ca a suferit enorm din cauza ca handbalul era un sport de echipa de mana a doua in Franta, in comparatie cu fotbalul si rugby-ul: „Eram foarte rautacios cand eram mic, voiam sa sa existe doar handbalul, ma uitam la toate meciurile posibile. Stiu ca in lumea handbalului exista jucatori care sunt mai tehnici decat mine, care au o forta de aruncare mai mare si care sunt mai rapizi. Ceea ce pe mine ma deosebeste de ei este ambitia. Afirmatia care ma sperie cel mai mult? «Esti cel mai bun jucator din lume.» Mi-e frica. Poate nu ma pot ridica la nivelul asteptarilor. Cel mai mult imi place cand aud despre mine ca nu ma comport ca o vedeta aronganta. Daca despre mine s-ar spune ca sunt un arogant, m-ar durea sufletul“.

Mai multe detalii despre echipa de handbal masculin a Romaniei, pe Prosport.ro.

Foto: Prosport.ro