Dax, The Man With The Sax, a plecat să cânte pentru îngeri!

Apropo.ro / 07.06.2012, 11:38
Dax, The Man With The Sax, a plecat să cânte pentru îngeri!
Saxofonul nu mai cântă! Dan Nedelcu, saxofonistul de la Serviciul Român de Comedie, cunoscut sub numele Dax, The Man With The Sax , a murit în această dimineaţă, la ora 5, la el acasă.

Dax suferea de o formă rară, dar agresivă de cancer, fiind diagnosticat în vara lui 2010 cu sarcom sinovial malign la antebraţul drept. Pentru a putea merge să se trateze în străinătate, colegii de breaslă ai lui Dax i-au sărit în ajutor şi au organizat atunci un concert caritabil. Din nefericire, boala a evoluat şi l-a învins în această dimineaţă pe Dan Nedelcu, care a murit la vârsta de 38 de ani, cu trei zile înainte ca fetiţa lui să împlinească trei ani.
Dan Nedelcu„Se pare că este momentul să mă opresc puţin din cântat, motivul fiind o boală despre care auzim aproape zilnic în jurul nostru…”cancer”….dar spunem: „nu mi se poate întâmpla mie!”, nu-i aşa?
Totuşi, după aproape un an de dureri la mâna dreaptă, timp în care am fost consultat de 3 ori de către 3 medici diferiţi, care mi-au recomandat tratamente de fizioterapie, am fost în sfârşit sfătuit de către un prieten chirurg să fac şi un RMN. Şocul a fost mare să aflu că sunt suspect de o tumoră malignă destul de rară numită sarcom sinovial”, a scris Dax pe blogul să, după ce a aflat că suferă de cancer.

Dax a fost unul dintre cei mai buni instrumentişti şI compozitori, a colaborat cu Ştefan Bănică JR, Gheorghe Zamfir, Ramona Bădescu şI mulţI alţI artişti de la noi.