De 1 Decembrie, sunt onorate femeile excepţionale ale României

De: Alexandra Necsoiu / 26.11.2018, 12:08
 De 1 Decembrie, sunt onorate femeile excepţionale ale României
Sun Plaza aderă la proiectul de celebrare a personalităţilor feminine marcante ale României şi aduce în rândul vizitatorilor săi iniţiativa “Femei pe Bancnote”(www.femeipebancnote.ro).

Proiectul iniţiat de Janina Nectara, care a cunoscut amploare în mediul online, va fi reprezentat pe 1 Decembrie în centrul comercial sub forma unei expoziţii care include prezentarea a 7 dintre cele 100 de femei remarcabile ale ţării incluse în proiect, cele mai votate de către comunitatea online.
România are în istoria sa femei extraordinare, cu realizări şi acţiuni revoluţionare, care au adus premiere la nivel internaţional, recorduri mondiale sau distincţii excepţionale. Dintre figurile remarcabile ale căror poveşti vor prinde viaţă în Sun Plaza se numără: Elena Romanescu-Alistar, Lola Bobescu, Smaranda Brăescu, Iolanda Balaş-Sotter, Aniţa Nandriş-Cudla, Elena Puşcariu-Densusianu, Regina Maria.

Cele 7 doamne extraordinare provin din diverse regiuni ale ţării şi şi-au adus contribuţia la dezvoltarea societăţii şi a diferitelor domenii. Prin meritele incontestabile, ar putea oricând să fie onorate prin includerea pe una dintre bancnotele noastre, iar proiectul îşi propune această schimbare de paradigmă.
Incluzând de la singura femeie deputat din Basarabia care a militat puternic pentru Unire (Elena Romanescu-Alistar), la cea mai mare violonistă a lumii în secolul XX (Lola Bobescu), de la prima femeie paraşutist cu record mondial (Smaranda Brăescu), la dubla campioană olimpică stabilind un record mondial la atletism (Iolanda Balaş-Sotter), de la prima scriitoare ţărancă distinsă de Academia Română pentru memoriile din Siberia (Aniţa Nandriş-Cudla) ori prima femeie profesor universitar din medicină, cu numeroase premiere la nivel mondial (Elena Puşcariu-Densusianu) la regina-soldat şi personalitatea excepţională care a fost Regina Maria, expoziţia îşi propune să aducă publicului file notabile din evoluţia României.

Iniţiativa susţinută de Sun Plaza cu prilejul Centenarului va cuprinde şi activări în rândul vizitatorilor, pentru a spori interacţiunea şi interesul de a vota pe site figurile preferate dintre cele prezentate. Astfel, cei care votează primesc câte o bancnotă cu chipul celor 7 femei, putând cumpăra obiecte specifice Zilei Naţionale, de la Info Point-ul de la etajul 1 al centrului comercial.

Tags: