De 13 ani își face dializă cu un aparat construit de el

De: Marian Andrei / 13.03.2013, 16:00
De trei ori pe săptămână, Hu Songwen se duce la baie nu pentru a se spăla, ci pentru... a-și curăța sângele, făcând dializă.

Hu suferă de insuficiență renală și a fost nevoit să își construiască propriul aparat de făcut dializă după ce acum 13 ani nu a mai putut să plătească spitalului pentru această operațiune.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Hu, care locuiește într-un mică localitate din estul Chinei, a fost diagnosticat cu această boală în 1993 și, timp de șase ani, a făcut dializă în spital, până în momentul în care nu a mai avut bani să plătească tratamentul.

Hu, în timpul ședinței de dializă

Hu, în timpul ședinței de dializă

Singura soluție a lui Hu de a rămâne în viață a fost să își construiască propriul aparat de făcut dializă, ceea ce a și făcut, folosind echipamente medicale scoase din uz și preparându-și singur soluțiile care reglează nivelul potasiului, al sodiului și al acidității.

Pentru tratament, Hu folosește aparatură medicală veche și soluții fabricate de el

Pentru tratament, Hu folosește aparatură medicală veche și soluții fabricate de el

În ciuda faptului că medicii l-au atenționat că este periculos să facă dializă cu acest aparat, existând un risc crescut de infecție al organismului datorită folosirii de apă nesterilă la fabricarea soluțiilor, Hu a continuat să folosească aparatul.

După cum spune Hu, costul fiecărei ședințe este de aproape 8 euro, adică 12% din tariful practicat de spital

Hu a renunțat și la ajutorul oferit de Guvernul chinez atunci când povestea sa a devenit publică, pentru că cel mai apropiat spital „este departe și foarte aglomerat”.