De 26 de ani își poartă singur crucea prin întreaga lume (Poze)

Apropo.ro / 21.03.2013, 15:30
A găsit o cauză și a crezut în ea. După modelul lui Iisus, Lindsay Hamon și-a petrecut 26 de ani din viață plimbând o cruce prin lume.

Lindsay Hamon, în vârstă de 60 de ani, din Anglia a călătorit timp de 26 de ani prin întreaga lume, purtând o cruce pe umerii săi, pentru a le vorbi tuturor despre Iisus.

Lindsay a străbătut 19 țări precum Belarus, Bangladesh, Bulgaria, Belgia, Germania, Franța, Olanda, Irlanda, India, Ungaria, Nepal, Noua Zeelandă, Italia, Rusia, România, Polonia, Sri Lanka, Slovacia, și UK.

misionar

Drumul său de propovăduire nu se oprește aici, pentru că și-a fixat deja următoarea destinație: Letonia.

Pe unde a călătorit, oamenii i-au ascultat predicile, deși unii dintre ei nu înțelegeau engleza. „Deseori facem rugile în engleză. Uneori am și un translator, când se întâmplă să se ofere cineva voluntar„, spune bărbatul.

În lunga sa călătorie, britanicul nu a fost ferit mereu de probleme, dar a reușit să le depășească prin credință, vorbă bună și răbdare. Oamenii care vin să îl asculte sunt dintre cei mai diferiți, de la cei care au probleme și suferă, până la proxeneți și prostituate.

Lindsay Hamon și-a început misiunea de evanghelist creștin în 1987, și de atunci rar a lăsat crucea din mână. Crucea este realizată din lemn de cedru, și măsoară aproape 4 metri înălțime și 2 m lățime, iar la capăt are prinsă o roată mică pentru a-l ajuta la deplasare și cărat. Merge cu ea în spate 12 ore pe zi, fără a avea un plan unde va dormi noaptea următoare sau ce va mânca.

misionar

Acasă, Lindsay are familia, o soție și doi copii. Din când în când revine la ei pentru a plăti dările către stat, dar și pentru a mai lucra part-time.

Am încercat să renunț la serviciu și să-mi dedic tot timpul misiunii mele, dar este greu. Banii nu ajung pentru a plăti datoriile noastre și pentru a întreține familia. Nu vreau să îi pun în pericol, chiar dacă eu cred în Dumnezeu, și știu că El ne protejează pe fiecare„, spune britanicul.