De acum știi în ce moment al zilei vei muri!

De: Gabriela Voicu / 19.11.2012, 14:30
De acum știi în ce moment al zilei vei muri!
Cercetătorii au descoperit o varietate de gene care influențează ceasul biologic uman și prezice momentul zilei în care vom muri.

Cercetătorii au descoperit o varietate de gene care influențează ceasul biologic uman atât de mult încât poate prezice momentul zilei în care va muri un individ.

Această descoperire a fost accidentală și a avut loc în timp ce au fost făcute investigații legate de dezvoltarea bolilor Parkinson și Alzheimer.

Oamenii de știință speră acum că rezultatele vor putea fi folosite pentru că oamenii să afle orele la care ar trebui să ia medicamente pentru că acestea să aibă efectul optim.

Testele au fost realizate pe un eșantion de 1.200 de persoane sănătoase, în vârstă de 65 de ani, cărora le-au fost analizate tabieturile legate de somn.

Ei au găsit o singură moleculă lângă o genă numită „Perioadă 1”, care are că bază fie Adenină – A, fie Guanină -€“ G.

36% din oameni au șansa să aibă două molecule A, 16% au șansa să aibă două molecule G și 48% au șansa să aibă AG. Cei cu genotipul AA au tendința naturală de a se trezi cu o oră mai devreme decât cei cu genotipul GG, iar cei cu genotipul AG au tendința de a se trezi undeva la mijlocul acestui interval.

S-a demonstrat că cei cu genotipul AA sau AG au murit înainte de ora 11.00, iar cei cu genotipul GG au murit după ora 18.00.

„Există într-adevăr o genă care prezice oră la care vom muri. Nu data, din fericire, ci doar perioadă zilei”, a declarat și Clifford Saper, de la Centrul Medical din Boston.