De anul viitor, Mein Kampf s-ar putea vinde fără restricții în Germania

De: Marian Andrei / 27.06.2014, 10:00
De anul viitor, Mein Kampf s-ar putea vinde fără restricții în Germania
Miniștrii de justiție ai landurilor germane s-au întâlnit, ieri, pentru a decide dacă ar trebui promulgată o nouă lege care să interzică publicarea manifestulul national-socialist al lui Hitler.

Tipărirea sau vânzarea controversatei opere a lui Hitler sunt interzise în Germania până anul viitor, când expiră drepturile de autor.

Președintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, Dieter Graumann, a declarat presei că se va opune cu fermitate publicării lucrării. 

Pe de altă parte, Ministrul de Justiție din Saxonia Inferioară, Antje Niewisch-Lennartz, a declarat la conferința miniștrilor că o interdicție legală a tipăririi și distribuirii cărții nu este un răspuns la polemica din jurul cărții.

„Ar trebui publicată o ediție academică, care să conțină o și analiză critică și științifică pentru demistificarea acestui text”, a declarat Niewisch-Lennartz.

După ce Hitler a preluat puterea, milioane de copii au fost făcute cadou tinerilor căsătoriți, estimându-se că în 1943 existau în casele germanilor peste 10 milioane de copii ale Mein Kampf.