De azi intra in vigoare solutionarea amiabila a accidentelor

De: Marian Andrei / 01.07.2009, 09:52
De azi intra in vigoare solutionarea amiabila a accidentelor
Solutionarea amiabila a accidentelor rutiere cu avarii usoare, alternativa la procedura actuala, intra in vigoare de azi

Solutionarea amiabila a accidentelor rutiere cu avarii usoare intra in vigoare de azi si este o alternativa la procedura actuala care obliga soferii sa se deplaseze la sediile Politiei Rutiere pentru obtinerea procesului verbal.

Constatarea amiabila de accident permite partilor implicate in accident sa completeze, pe un singur formular, elementele privind circumstantele producerii evenimentului, datele personale de identificare si ale vehiculelor implicate, precum si ale propriilor asiguratori.

Completarea acestui formular nu reprezinta o recunoastere a responsabilitatii in producerea evenimentului, ci un cumul de elemente si fapte care vor ajuta in solutionarea dosarelor de dauna.

Partea de responsabilitate ce revine fiecarui conducator auto va fi stabilita de catre asiguratori, in functie de informatiile completate in formular de catre ambii conducatori auto.

Procedura de constatare amiabila va putea fi aplicata in cazul accidentelor rutiere survenite pe teritoriul Romaniei in care au fost implicate doua vehicule si din care au rezultat numai pagube materiale.

Conducatorii vehiculelor implicate intr-un astfel de accident si care au completat si inaintat formularul de constatare amiabila, nu mai au obligatia de a se prezenta la Politia Rutiera in vederea intocmirii documentelor de constatare.

Â