De câți pompieri este nevoie pentru a salva o veveriță?

De: Gabriela Voicu / 09.01.2013, 15:00
De câți pompieri este nevoie pentru a salva o veveriță?
De șapre pompieri este nevoie pentru a salva o veveriță... în Anglia.

Șapte pompieri au intervenit pentru a salva o veveriță, care rămăsese blocată într-un heleșteu.

Un rezident din Hertfordshire, Anglia, a apelat îngrijorat pompierii și le-a spus că simpaticul animal căzuse în apă și nu mai putea ieși.

Obișnuiți cu accidente stradale grave și clădiri în flăcări, pompierii nu au ezitat și au pornit spre locul cu pricina echipați corespunzător. Ei au folosit o scară drept „punte” către veverița care se afla pe o insuliță și nu după mult timp aceasta a țâșnit din iarbă și a sărit într-un loc sigur.

La un moment dat, un pompier chiar a intrat în apă pentru a încheia cu bine misiunea.

Pompierii britanici salvează o veveriță

Pompierii au intervenit pentru că cel care îi apelase la 999 le-a spus inițial că în apă se aflau și persoane. Un purtător de cuvânt a declarat că dacă pompierii ar fi știut de la început că era vorba doar despre o veveriță, ar fi anunțat organizația engleză pentru protecția animalelor.

După ce știrea a devenit viral și pe Twitter, părerile împărțite ale internauților au fost exprimate prin comentarii de tipul „veverițele pot înota” sau „este vorba doar de o scară și de câteva minute din timpul cuiva…”. Altcineva a precizat că aceasta „melodramă” a fost un exercițiu bun, care le-a adus și publicitate pompierilor, dar că dacă în timp ce ei salvau veverița ar fi avut loc un accident care chiar necesita implicarea lor, micuța „Tufty” ar fi trebuit să înoate rapid.