De ce a cenzurat Facebook această poză?

De: Gabriela Voicu / 21.02.2013, 17:30
De ce a cenzurat Facebook această poză?
Facebook a cenzurat această imagine în care apare o persoană cu pieptul tatuat. De ce?

Custom Tattoo Design a câștigat cea mai recentă bătălie împotriva cenzurii de pe Facebook.

În ultimele două săptămâni, firma de tatuaje s-a angajat într-o „dispută tacită” cu cei de la Facebook, care au cenzurat în repetate rânduri fotografia de mai sus postată pe pagina firmei, în care apare o supraviețuitoare a cancerului mamar, cu pieptul tatuat, însă fără sâni.

Altă imagine cenzurată de Facebook

În timp ce cei de la Custom Tattoo Design s-au încăpățânat să o reposteze, Facebook a continuat să o cenzureze, până când, reprezentanții firmei le-au cerut la un moment dat fanilor să dea LIKE și SHARE pozei respective, pentru a o încuraja pe femeia care și-a luat inima în dinți și și-a tatuat pieptul după dubla masectomie.

Mesajul a fost postat pe 13 februarie, iar imaginea a fost preluată de 118.000 de fani și a primit 140.000 de LIKE-uri, așa că Facebook a renunțat să o mai cenzureze.

Nu este prima dată când rețeaua de socializare este criticată pentru politica sa în materie de cenzură. De-a lungul vremii, Facebook a suspendat imagini în care apăreau bebeluși cu malformații, femei care alăptau sau chiar iluzii optice aparent asociate cu nuditatea.