De ce a fost atacata Libia? Adevarul iese la suprafata ca… petrolul!

Apropo.ro / 01.09.2011, 11:37
De ce a fost atacata Libia? Adevarul iese la suprafata ca... petrolul!
Inainte de inceperea atacurilor impotriva regimului Gaddafi, Franta a semnat un acord cu Consiliul National de Tranzitie, prin care i se atribuie 35 la suta din petrolul libian.

Aceasta informatie a fost dezvaluita de cotidianul Liberation, care sustine ca a obtinut o scrisoare datata 3 aprilie, adresata de Consiliul National de Tranzitie (CNT) emirului Qatarului, in care CNT afirma ca a semnat un „acord care atribuie 35 la suta din totalul petrolului brut francezilor, in schimbul sprijinului total si permanent pentru Consiliu”.

Ministrul francez de Externe, Alain Juppe, a declarat ca „nu are cunostinta” despre acesta informatie, dar a apreciat ca ar fi „logic” ca statele care i-au sustinut pe rebeli sa fie privilegiate in cadrul reconstructiei.

Dezvaluirea este stanjenitoare pentru Franta, care va gazdui astazi conferinta „Prietenii Libiei”, in cadrul careia reprezentantii a 60 de state si 10 organizatii internationale vor discuta modalitatea de accelerare a tranzitiei catre democratie in Libia.