De ce a fost dat afară Prinţul Nicolae din familia regală

De: Nicoleta Nicolae / 11.08.2015, 10:02

De ce a fost dat afară Prinţul Nicolae din familia regală
Ieri, a apărut ştirea conform căreia Prinţului Nicolae i-a fost retras titlul de ”Principe al României” şi de ”Moştenitor al Casei Regale”. Decizia a fost luat de Regele Mihai, din motive de ”lipsă de modestie”.

Regele Mihai I a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că i-a retras nepotului său, Nicolae, titlul de “Principe al României” şi că l-a exclus pe acesta şi din linia de succesiune. Documentul a fost semnat de Regele Mihai în data de 1 august.
Consilierul privat al Casei Regale, Ioan Luca Vlad, a făcut precizări în legătură cu această decizie surprinzătoare, potrivit digi24.ro. ”E mai bine să se ia o asemenea decizie pentru ca Nicolae să meargă pe drumul său. El a avut implicări în sportul de performanţă, activităţi private ce nu concordă cu activitatea de moştenitor, nu avea experienţă diplomatică, iar aceste provocări erau prea mari.”, a spus Ioan Luca Vlad. Potrivit Casei Regale a României, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ”Principe al României” şi calificativul de “Alteţă Regală”.

“De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, sună o parte a comunicatului.

Este cunoscut faptul că Nicolae e un biciclist împătimit, că participă la tot felul de întreceri de profil. Nu mai departe de acum patru luni, fostul principe a petrecut două săptămâni pe bicicletă, neras, ars de soare şi într-o ţinută nepotrivită pentru statutul său de atunci. De asemenea, se pare că întârzierea de a-şi întemeia o familie a fost un alt motiv de supărare pentru Regele Mihai.