De ce a fost exclusă proba costumelor de baie de la Miss World 2013

De: Gabriela Voicu / 10.09.2013, 17:45
De ce a fost exclusă proba costumelor de baie de la Miss World 2013
Concursul Miss World 2013, care a debutat duminică în Indonezia, va fi organizat fără a include tradiționala probă a costumelor de baie.

Concursul Miss World 2013 va fi organizat fără a include tradiționala probă a costumelor de baie, din cauza ostilității manifestate de musulmanii radicali din această țară.

Organizatorii, constrânși în luna iunie să reafirme că Miss World 2013 nu va include celebra defilare în bikini a concurentelor, au deschis în cele din urmă ediția din acest an duminică, pe insula indoneziană Bali.

Concursul Miss World 2013, care trebuia să debuteze la Jakarta, a fost în cele din urmă mutat pe această insulă cu populație majoritar hindusă, după numeroasele proteste ale musulmanilor.

Miss World 2013 a debutat în Bali

Pe parcursul ultimei săptămâni, mii de musulmani radicali au manifestat pe întregul teritoriu indonezian pentru a denunța concursul Miss World, pe care îl consideră „o manifestare plină de porcării și de pornografie”, arzând în public portretele organizatorilor.

Majoritatea celor 240 de milioane de indonezieni practică un islam moderat. Locuitorii de pe insula hindusă Bali sunt obișnuiți cu miile de turiști străini care se plimbă în fiecare an pe plajele sale, de multe ori în ținute sumare.

Concursul Miss World 2012 a fost câștigat de reprezentanta Chinei, Yu Wenxia.