De ce a fost interzis noul videoclip al trupei Duran Duran, de MTV si VH1 (Video)

De: Gabriela Voicu / 07.12.2011, 10:00
De ce a fost interzis noul videoclip al trupei Duran Duran, de MTV si VH1 (Video)
Videoclipul piesei "Girl Panic" a trupei Duran Duran, in care apar cinci dintre cele mai renumite top modele din anii 1990, a fost interzis de MTV si VH1.

Noul clip al trupei Duran Duran, in care apar cinci dintre cele mai renumite top modele din anii 1990, a fost interzis de MTV si VH1, intrucat conducerile celor doua posturi TV l-au considerat a fi mult prea „sexual”.

Videoclipul „Girl Panic”, in care top modelele Naomi Campbell, Cindy Crawford, Eva Herzigova, Helena Christensen si Yasmin Le Bon interpreteaza rolurile celor cinci muzicieni din trupa Duran Duran, dureaza noua minute, dar nu va putea fi difuzat de posturile muzicale MTV si VH1.

Aceasta controversa apare la 30 de ani dupa ce videoclipul unei alte piese a grupului Duran Duran, „Girls On Film” – in care apareau cateva fotomodele care se luptau, topless, in noroi – a fost de asemenea interzis de postul MTV.

Conducerea postului MTV a cerut regizorului Jonas Akerlung, regizorul videoclipului „Girl Panic”, sa reediteze acest clip, pentru a primi acceptul de difuzare.

Versiunea integrala, necenzurata, pentru „Girl Panic” poate fi vizualizata pe Vevo si pe YouTube.

Duran Duran este una dintre cele mai apreciate si longevive formatii din istoria muzicii. Are in spate o cariera de peste 25 de ani si mai mult de 70 de milioane de albume vandute in intreaga lume.

In vara acestui an, problemele de sanatate pe care le are solistul formatiei britanice, Simon LeBon, au facut ca Duran Duran sa amane turneul european programat.