De ce a murit un chinez după prima zi de muncă

De: Marian Andrei / 16.04.2014, 12:30
De ce a murit un chinez după prima zi de muncă
După prima zi în noul său loc de muncă, Zhong Xiefei a venit acasă și s-a culcat, familia găsindu-l a doua zi de dimineață mort.

Potrivit site-ului ziarului oficial China News Service, Zhong, care tocmai fusese numit adjunctul șefului provinciei Qianjiang,  s-a prezentat la serviciu la ora nouă, după care, la ora prânzului, împreună cu alți oficiali, a luat masa pe care au „stropit-o” din belșug cu băuturi alcoolice, în special vin de orez.

Investigațiile autorităților au arătat că moartea lui Zhong se datorează în exclusivitate consumului excesiv de alcool. Acesta a juns acasă, s-a culcat, iar familia, care l-a auzit sforăind peste noapte, nu și-a imaginat că a băut atât de mult.

Oficialii districtului au analizat cazul și au decis ca alte șapte persoane, care au băut împreună cu Zhong, să fie concediate.

De când președintele Xi Jinping a preluat puterea, conducerea țării încearcă să țină în frâu comportamentele excesive ale unor cadre și să reducă cheltuielile nejustificate.

Chiar dacă s-au înregistrat progrese, prânzurile sau dineurile la care se consumă băutură sunt la ordinea zilei printre oficialii de rang mai mic.

Zhang Zhongliang, director la Biroul Național de Statistică arată că în mandatul președintelui Xi numărul meselor „oficiale” a scăzut la o medie de 12,2 pe săpămână de la aproximativ 18 în 2012.