De ce a picat Facebook în România

Apropo.ro / 07.03.2012, 16:45
Cea mai mare rețea de socializare online nu a putut fi accesată în această dimineața în România și numeroase alte țări din cauza unor probleme tehnice. Vezi ce s-a întâmplat de fapt!

Disfuncționalitatea a început să fie semnalată încă din timpul nopții (în Italia) în timp ce în țara noastră Facebook nu a mai putut fi accesat începând cu ora 8.00.

Cei peste 4 milioane de români membri ai Facebook au rămas fără „jucărie” timp de aproximativ două ore și, alături de utilizatori din toată lumea au semnalat căderea popularei rețele de socializare pe site-ul de microblogging Twitter, #facebookdown devenind unul dintre cele mai folosite hashtag-uri.

Inițial, s-a crezut că în spatele căderii Facebook ar fi hackerii de la Anonymous, care amenințaseră de mai multe ori în trecut că vor închide rețeaua, însă aceștia au negat afirmația.

Anonymous au anunțat că ei „nu ucid mesagerul”!

În final, în jurul orei 10.00, Facebook și-a reluat activitatea, după o întrerupere care, în diverse părți ale lumii, a durat aproximativ trei ore.

În Italia, Facebook nu a putut fi accesat timp de trei ore.

Contactat de mai multe canale media, biroul de presă al Facebook nu a fost în măsură (sau nu a dorit) să precizeze cauza problemelor apărute în rețea sau numarul de utilizatori afectați.

„Azi am întâmpinat probleme tehnice, din cauza cărora site-ul a devenit indisponibil pentru unii utilizatori din Europa. Situația a fost rezolvată și toată lumea ar trebui să aibă acces la Facebook. Ne cerem scuze pentru inconvenient”, a anunțat compania, potrivit Reuters.

Nu este pentru prima dată când rețeaua de socializare pică. În 24 septembrie 2010, Facebook-ul a fost inaccesibil pentru o parte din utlizatori. Era problema cea mai gravă cu care se confruntase rețeaua de la lansarea ei, cu patru ani înainte.

A picat Facebook, au apărut comentariile

Căderea site-ului Facebook a generat numeroase comentarii ironice pe Twitter. Iată câteva dintre acestea:

„Dacă nici azi Google + nu va convinge pe nimeni să dea Log In, mai bine se lasă de meserie”

„Simt că astăzi se va munci în unele companii”

„Doamne, Facebook-ul e picat! Cum voi mai informa oamenii despre minunata ceașcă de ceai pe care tocmai am băut-o?”

„Să-l trezească cineva pe Zuckerberg și să-i spună să meargă la muncă”

„Cred că Guvernul a blocat accesul la Facebook pentru a-i împiedica pe mineri să se organizeze”

„Îmi lipsește Facebook! Îmi distruge rutina de trezire, acum cum o să mai știu la ce oră s-au culcat aseară toți prietenii mei”

„URGENT! O să ne moară de foame toate animalele din Farmville” (TillTheCat)