De ce a trăit o femeie 15 luni într-un copac

De: Gabriela Voicu / 12.03.2013, 15:15
De ce a trăit o femeie 15 luni într-un copac
Miranda Gibson, o australiancă de 31 de ani, are un singur scop și a devenit cunoscută în lumea întreagă pentru ambiția ei.

Miranda Gibson este o australiancă în vârstă de 31 de ani care a trăit 457 de zile într-un copac. Ea a stat pe o platformă amplasată într-un eucalipt înalt de 60 de metri și vechi de 400 de ani.

Australianca, militantă ecologistă, a decis să locuiască în copacul din Styx Valley în semn de protest. Miranda luptă cu ardoare pentru protejarea pădurilor din Tazmania.

Ea a trăit în eucalipt începând cu decembrie 2011 și a fost nevoită să renunțe din cauza unui incendiu de pădure care a izbucnit în apropiere de locul în care ea a locuit atâta vreme.

„Sper că am reușit să atrag atenția asupra protejării pădurilor prin ceea ce am făcut. Asta este tot ce îmi doresc”, a declarat australianca de 31 de ani.

Muzicieni ca Nick Cave, John Butler și Blue King Brown și-au exprimat susținerea față de acțiunea Mirandei.

„A fost o experiență incredibilă și unică. Este un drum lung și greu, dar ce este mai trist în această poveste este că trebuie să mai stau aici fiindcă pădurea nu este încă protejată”, declara Miranda Gibson pe News.au.

Pe platforma ei există doar un compost drept toaletă și un mic panou solar ca să își încarce telefonul și laptopul. Din când în când venea cineva în vizită și oamenii îi aduceau mâncare, însă, în rest, Miranda stătea singură. I-a fost dor de familie și prieteni, iar ca să își umple timpul scria pe blog și acolo primea susținere din toate colțurile lumii.