De ce adoră bărbații sânii femeilor

Apropo.ro / 07.01.2013, 12:45
De ce adoră bărbații sânii femeilor
Este cunoscut faptul că bărbații adoră sânii unei femei, nu ezită să îi privească direct sau discret în public, iar în intimitate profită din plin de ei. Dar, totuși, de ce iubesc bărbații sânii unei femei?

Specialiștii au încercat în nenumărate rânduri să găsească o explicație pentru atracția bărbaților pentru bustul femeii.

Larry Young, profesor de psihiatrie la Universitatea Emory, crede că a găsit o explicație pentru această „fixație” a sexului masculin.

El este de părere că sânii unei femei, pe lângă faptul că reprezintă un simbol al frumuseții și al seducției, reprezintă un liant important în întărirea unei relații de cuplu.

Profesorul Young este de părere că, inițial, a fost un circuit neural ce a ajutat la dezvoltarea relației dintre mamă și copil, în timpul alăptării. Acum, același circuit este folosit și în cazul relației de cuplu. Sexul masculin iubește sânii la fel ca și bebelușii.

Atunci când sfârcurile unei femei sunt stimulate în timpul alăptării, la nivelul creierului este eliberată oxitocina, hormonul cunoscut și sub denumirea de drogul iubirii, care o ajută pe mamă să-și focuseze atenția către bebeluș. Cercetătorii au descoperit că acest circuit neural nu este rezervat exclusiv relației cu bebelușii.

Studiile recente au arătat că stimularea sfârcurilor unei femei de către un bărbat le excită și activează la nivelul creierului aceleași zone ca în cazul unei stimulări vaginale sau clitoridiene. Oxitocina este eliberată și în cazul în care bărbatul mângâie sânii partenerei sale.

În acest context, atenția femeii este asupra partenerului ei sexual, mărind dorința de a face sex.

Cu alte cuvinte, bărbații pot deveni mai doriți de partenerele lor dacă mângâie sau se joacă cu sfârcurile acesteia, în timpul preludiului sau al sexului. Bărbații chiar își doresc asta.

Atracția lor pentru sâni apare atunci când ajung la pubertate. Evoluția a selectat această organizare a creierului la bărbați care îi face atrași de sâni într-un context sexual, dar îi și aduce mai aproape, intim, de femeie.

Acest lucru nu se întâmplă și în cazul a 97% dintre mamifere, care nici nu hrănesc puii la sân, dar nici nu li se modifică sânii în timp.

Oamenii sunt sigurele mamifere atrase de sâni într-un context sexual, care atingem și stimulăm sânii pentru plăcere.