De ce ar putea câștiga Rusia un nou Război Mondial?!

De: Dragos Tanase / 04.03.2014, 11:00
Rusia a ocupat Crimeea și nimeni nu pare să facă nimic. Poate din cauză că Rusia este una dintre cele 5 puteri despre care se spune că ar putea câștiga un eventual Război Mondial?! Iată motivele!

Zilele acestea, omenirea fierbe! Partea de sud-est a Europei a devenit cea mai fierbinte zonă, după ce ucrainenii au făcut o revoluție și l-au înlăturat de la putere pe președintele Viktor Ianukovici, dar mai ales după ce Rusia a trimis trupe în Crimeea și amenință cu un atac militar.

De altfel, Ucraina denunță încălcarea spațiului aerian de către Rusia!

Analiștii militari se întreabă deja dacă nu cumva vom asista la un al treilea Război Mondial, în timp ce specialiștii de la therichest.com au făcut deja un top al țărilor care ar putea câștiga un asemenea conflict.

Și se întreabă cât ar putea să dureze acum un război de acest gen, când exista arme mult mai evoluate, în special cele nucleare, care ar rezolva un conflict în minute, ore, zile sau lunI?

Au realizat un TOP 5 și, evident, Rusia se află pe podium, chiar dacă pe ultimul loc. Pentru departajare, s-au axat pe numărul de soldați și de nave militare și aeriene, bani investiți și numărul de teste nucleare desfășurate.

Federația Rusă se bazează pe 3.250.000 de mlitari, cheltuind 90,7 miliarde dolari în 2013 pe dotări și personal, adică 4,4 % din PIB-ul Rusiei.

Are 1.900 de avioane de luptă și 1.655 de elicoptere de atac! Au desfășurat 4.502 exerciții milirae nucleare.

Cine va câștiga un eventual al treilea Război Mondial?

Rusia a devenit, astfel, al treilea cel mai mare cheltuitor pe elemente de apărare din lume, tendința la nivel mondial fiind acum în creștere, pentru prima dată în cinci ani, depășind chiar și Marea Britanie.

Pentru următorii trei ani, tendința este ca Armata Rusă să crească cheltuilelile cu 44%, urmărind o revitalizare în domeniu, investind în echipamente militare și în formarea și instruirea militarilor săi.

Rusia este deja a doua mare forță maritimă și aeriană din lume și al doilea cel mai mare arsenal nuclear așa că , fără îndoială, vrea să rămână o putere militară majoră pentru mult timp.

În ceea ce privește celelalte patru state care ar putea câștiga un eventual al treilea Război Mondial, acestea sunt Marea Britanie, India, Statele Unite și China.

LOCUL 5 – MAREA BRITANIE: Specialiștilor militari le-a fost greu să se decidă dacă Franța, Germania, Japonia sau Marea Britanie ar putea avea șanse mai bune în această competiție virtuală, în vederea câștigării unui eventual al treilea Război Mondial.

Armata din Marea Britanie

Doar că Marea Britanie este în continuare a doua mare putere militară occidentală în acest moment (deși unii ar putea argumenta pentru Franța) , iar cheltuielile lor militare i-au clasat pe locul al patrulea, la nivel mondial, în 2013. A cheltuit 60,8 miliarde dolari în 2013, adică 2,5 % din PIB!

În plus, Marea Britanie este pe cale de a deveni cea mai mare economie din Europa de Vest, întrecând chiar Germania, până în 2030.

Are 387.570 de soldați, 222 avioane de luptă și 153 de elicoptere de atac, cu 225 de exerciții nucleare.

LOCUL 4 – INDIA: 4.768.407 militari, 1080 de avioane de luptă și 140 de elicoptere de atac. Aproximativ 100 de teste nucleare. A cehltuit 46,1 miliarde dolari în 2013, adică 2,5 % din PIB!

Armata indiană

Deși nu toate forțele ale militare sunt active în prezent, India deține al doilea cel mai mare număr de trupe din întreaga lume, având și multe grupuri masive paramilitare care ar putea susține potențial armata indiană în caz de conflict global.

Cheltuielile militare curente clasează India doar pe locul opt, la nivel mondial, dar, cu toate acestea, fosta colonie britanică devine un candidat promițător pentru o viitoare supremația militară, chiar mai tare decât strămoșul său colonial.

LOCUL 3 – RUSIA, dar am vorbit mai sus despre această forță militară;

LOCUL 2 – SUA: 682 de miliarde de dolari cheltuite în 2013, adică 4,4 % din PIB. 2.291.910 de militari, 3.318 de avioane de luptă și 6.417 de elicoptere de atac. Aproximativ 1654 de exerciții militare nucleare desfășurate.

Armata SUA

Armata americană deține cele mai noi și bune echipamente militare și cele mai avansate tehnologii în domeniu.

Are militari bine instruiți și o puternică flota aeriană, dar și maritimă și un arsenal nuclear înfricoșător.

LOCUL 1 – CHINA: 166 de miliarde de dolari cheltuite în 2013, adică 2 % din PIB. 7.054.000 militari și 1.500 de avioane de luptă. A efectuat 240 de teste nucleare.

Armata chineză

Creșterea economică a Chinei de la sfârșitul anilor ’70 a fost tot, fără precedent, a impresionat pe toată lumea.

În ciuda faptului că țara are probleme sociale grave și mari probleme de mediu, autoritățile chineze au demonstrat o capacitate admirabilă de a face reformă economică și socială.

La fel s-a întâmplat și cu armata acestei țări. Este una dezvoltată, solidă și competitivă, iar supremația militară este puternică, în special în Asia.