De ce bărbaților nu le plac femeile (prea) independente

De: Mihaela Enache / 19.02.2014, 12:15
De ce bărbaților nu le plac femeile (prea) independente
S-a dus epoca de aur, în care bărbații erau cei care puneau pâinea pe masa familiei, iar femeile erau cele care purtau grija casei.

Vremurile s-au schimbat și rolurile bărbaților și femeilor au întâmpinat o schimbare considerabilă. Femeile s-au ridicat și au devenit, în multe situații, superioare omologilor lor de sex masculin. Ceea ce nu s-a schimbat este atitudinea și gândirea unor bărbați care nu suportă ca femeile să fie mai bune decât ei. De ce se întâmplă asta?

1. Îi fac să se simtă inferiori

Dacă un bărbat este în preajma unei femei care este mai bună decât el sau care produce mai mulți bani decât el, se simte inferior. El simte că este mai puțin capabil decât femeia și asta îl supără mental. Astfel se construiește un complex de inferioritate și el începe să respingă femeile capabile.

2. Se simt amenințați

Dacă o femeie este independentă, își ia propriile decizii și este deplin capabilă să îți conducă atât casa, cât și locul de muncă sau afacerile, unii bărbați cu gândire limitată se simt amenințați. Ei tind să creadă că vor pierde puterea și controlul, deoarece femeile au succes în domeniul de lucru.

3. Nu pot accepta comenzi de la femei

Un bărbat cu o educație rigidă consideră că este dificil să fie de acord cu și să respecte femeile. Prin urmare, atunci când femeile au o poziție de autoritate superioară, astfel de bărbați nu pot suporta o astfel de situație. Li se pare că e sub demnitatea lor să accepte comenzi de la femei.

4. Ei cred că bărbații sunt cei care stau deasupra

De multe ori, din cauza felului în care au fost crescuți, bărbații pot ajunge să respingă femeile independente. Învățați întotdeauna că femeile sunt secundare, astfel de bărbați dezvoltă o stare de spirit rigidă și se văd doar pe ei înșiși ca fiind cei mai buni. Ei nu au nici o logică în spatele acțiunilor lor.

5. Este o palmă dată ego-ului lor

Așa numitul ego este la unii bărbați profund rănit atunci când văd că o femeie se descurcă mai bine decât ei. Aceștia nu pot digera faptul că o femeie poate fi la fel de sigură, educată și conștientă de punctele ei forte ca un bărbat.

6. Se tem să nu pierdă controlul

Bărbaților le place să controleze situațiile și circumstanțele. Le place atunci când ei sunt cei care le spun altora ce să facă, inclusiv femeilor. Dar femeile independente stau drepte în fața acestor bărbați, îi pot privi în ochi și pot face lucrurile cel puțin la fel de bine ca ei.