De ce dorm tot timpul bebelușii cerșetoarelor?

Apropo.ro / 28.10.2013, 18:00
Toată lumea a sesizat că bebelușii ținuți în brațe de femeile care cerșesc pe străzi nu sunt plângăcioși. De fapt, i-a auzit cineva vreodată?

Povestea este terifiantă și veche de pe vremea comuniștilor. Îi vezi cerșind la colț de stradă, la biserică, în dreptul magazinelor, la metrou sau printre mașini. Pe femei le auzi că îți cer ceva de pomană… pentru micuț, dar pe bebelușii care stau zile întregi afară, indiferent de anotimp și temperatură i-ați auzit plângând sau gângurind vreodată? Nu cred. Și toată lumea are aceeași întrebare: de ce ei dorm tot timpul?

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Totul face parte dintr-un plan extrem de bine pus la punct, iar înțelegerile între membrii etniei rromă nu vor fi date de gol de vreunul dintre ei.

Tactica impresionării trecătorilor este pusă la punct de superiorii celor de pe stradă. Există rețele organizate de cerșetorie, iar bebelușii și copii sunt închiriați de la familii dezorganizate și care nu mai au ce să le ofere, sau chiar răpiți, scrie pe blogul lui Simonne Sacalianu care a aflat povestea de la un alt prieten care avea mai multe detalii, iar povestea nu este de acum, ci de mai nmultă vreme, timp în care nu a atras atenția cui trebuie și care ar trebui să ia decizii.

Desigur, răspunsul nu l-a primit din partea acesteia, căci ei nu au voie să vorbească, ci din partea unui seamân de-al acesteia, al cărui nume nu a fost făcut public, dar care nu s-a sfiit să spună adevărul.

cersetoare

Banii adunați de cei de pe stradă sunt colectați de un șef, care îi răsplătește pe fiecare după nevoi – o vodcă, o shaworma, ceva droguri.

Adevărul despre acești beți copii care nu spun și nu plâng niciodată este acela că sunt drogați pentru a sta liniștiți toată ziua. Copilul doarme, „mama” își face norma. Acestor micuți li se dă heroină, ceaiuri cu mac, alcool, sau alte lucruri care depășesc orice imaginație. Vorbim aici despre aceia dintre ei care sunt cu chipurile la vedere. O parte dintre cerșetori mai folosesc și păpuși, a căror față este mereu acoperită. Nimeni nu se apropie de ele să le vadă pruncul. Unii dintre ei sunt schilodiți încă de mici, în mod intenționat.

cersetor

Urmarea acestui fapt este de la sine înțeleasă – organismul micuților nu rezistă prea mult în asemenea condiții și cedează. „Adesea, copiii mor. Și lucrul cel mai îngrozitor – uneori copiii mor în timpul „zilei de lucru”. Iar mama imaginară trebuie să țină pe brațe un copil mort, până seara. Astea sunt regulile. Iar trecătorii o să arunce ceva bănuți în pungă și vor crede că fac o faptă morală. Că ajută o „mamă singură”…„, scrie pe blogul lui Simonne.

Au fost alertate organele de poliție, însă cerșetorii știu cum să se apere și cum să se facă nevăzuți. Întotdeauna. Dar autoritățile ce fac?