De ce este atât de popular transplantul de păr prin tehnica Q-FUE? (P)

De: ApropoTV.ro / 23.05.2024, 10:51
De ce este atât de popular transplantul de păr prin tehnica Q-FUE? (P)

Căderea părului este o situație foarte întâlnită, nemaifiind ceva ieșit din comun. Sunt foarte multe lucruri ce duc la căderea părului. Factorul major știut de majoritatea persoanelor este stresul.

Despre stres vorbim ca fiind unul din factorii care duc la pierderea părului, însă nu este singurul. Alopecia poate fi și genetică. Cert este că pentru cei care se confruntă cu astfel de situații, există soluții. Fiind o problemă atât de des întâlnită, a fost necesară și găsirea unor soluții în acest sens: transplantul de păr.

Există mai multe tipuri de transplant de păr?

Știați că există 5 tipuri de transplant de păr în lume? În România se practică două dintre ele, mai cu exactitate: Follicular Unit Transplantation și Quantified Follicular Unit Extraction (Q-FUE).

De ce alege lumea să își facă transplant de păr? Motivul principal este că lipsa părului poate afecta stima de sine. Podoaba capilară este, fără doar și poate, crucială în înfățișarea noastră. Toată lumea își dorește păr bogat, des, iar pentru femei în mod special este un atu fizic, cu care atrag priviri. Pentru cazurile în care situația a devenit problematică, există varianta metodei chirurgicale, cea de transplant, pentru a corecta lipsa părului.

Transplantul de par prin tehnica Q-FUE, spre deosebire de alte variante, este o metodă mai modernă. În acest caz unitățile foliculare sunt extrase una câte una, pe când în cazul celui tradițional, se extrage o porțiune de piele din zona capului care s-a decis ca fiind potrivită de donare. Asta înseamnă si posibilitatea ca pacientul să se recupereze mai ușor, să nu rămână cu cicatrici.

Avantajele transplantului de păr prin tehnica Q-FUE

Pe lângă faptul că este o metodă modernă de transplant, vine în ajutorul celor care doresc să nu aibă cicatrici evidente. Fiind extrasă câte o unitate foliculară pe rând, acest lucru nu permite să se formeze o cicatrice lineară ca în cazul transplantului tradițional în care se extrage o porțiune de piele.

Un alt avantaj îl prezintă faptul că este o metodă nu atât de invazivă. Fiindcă nu necesită o incizie, recuperarea este mai ușoară. În urma operației de acest tip nu o să aveți același disconfort ca în urma operației prin metoda tradițională. După operația de transplant de păr tradițională, un somn odihnitor vi se va putea părea ceva greu de realizat.

Un avantaj foarte important, care contează mult pentru majoritatea celor care apelează la un transplant de păr este că rezultatul în urma operației va fi unul foarte natural. Ce înseamnă asta? Părul va crește natural astfel încât să nu se observe intervenția chirurgicală. Va fi creată impresia că așa a fost părul dumneavoastră dintotdeauna.

Dacă înainte nu se auzea mai deloc despre acest transplant, acum este foarte întâlnit, dar chiar și așa trebuie ales foarte meticulos modul în care doriți să se facă transplantul. Recomandat este să vă documentați înainte și să analizați foarte bine dacă există riscuri, dacă rezultatele în urma procedurii sunt de lungă durată, dacă procedura se pliază pe nevoile dumneavoastră. Unele proceduri pot dura mai mult, iar altele mai puțin.