De ce este considerată masturbarea un medicament

De: Marian Andrei / 13.12.2013, 12:20
De ce este considerată masturbarea un medicament
Cercetătorii australieni au "descoperit" că masturbarea este un medicament minune!

Cred că nu există persoană care nu dorește o viață sănătoasă. Însă acest lucru este greu de obținut: după o zi de muncă nu mulți mai au puterea să facă exerciții pentru detensionarea mușchilor, alții uită să ia vitaminele, iar în ceea ce privește mâncarea sănătoasă, unii nu au bani să o procure iar altora nu le place gustul.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Tuturor acestora (dar nu numai), Spring Chenoa Cooper și Anthony Santella, cercetători la departamentul de sănătate publică al Universității din Sydney, le propun, într-un articol publicat de serviciul de știri al universității, The Conversation,… masturbarea.

Cercetătorii afirmă că după ani de cercetări și studierea analelor au ajuns la concluzia, contrară perceptelor religioase care spun că este „păcătoasă”, că masturbarea este benefică sănătății. 

Cei doi afirmă că, opus miturilor care afirmă că masturbarea cauzează orbirea, atrofierea organelor sexuale sau infertilitate, aceasta are nenumărate beneficii.

Pentru femei, masturbarea previne infecțiile cervicale si cele ale tractului urinar, micșorează riscul de apariție a diabetului de tip 2, reduce insomia cauzată de dereglările hormonale și întărește mușchii pelvieni (prin contracțiile apărute în timpul orgasmului).

Principalul beneficiu al bărbaților este elimiinarea toxinelor prostatei, eliminând riscul aparitiei cancerului acestei glande.

Efectele binefăcătoare ale masturbării sunt produse de eliberarea de cortizol și endorfine, care acționează precum opiaceele, scăzând depresia, exacerbând senzațiile de satisfacție și de stare de bine.

Concluzia este că masturbarea, singur sau alături de partener, „reduce stresul , scate tensiunea arterială, crește respectul de sine și reduce durerile”.