De ce este diferită această femeie față de celelalte din Afganistan?

De: Marian Andrei / 12.10.2012, 17:30
De ce este diferită această femeie față de celelalte din Afganistan?
Soosan Firooz, o tânără de 23 de ani, a avut curajul să spargă barierele culturale și s-a lansat într-o carieră de neconceput pentru localnici.

Pe scurt, Firooz este prima femeie din Afganistan care cântă rap. Cântecele sale evocă opresiunea femeilor în conservatoarea societate afgană, speranța lor pentru pace într-o țară secătuită de războaie, dar și relele tratamente suferite în copilărie, când a fost nevoită să locuiască în Iran.

În ciuda faptului că aproape toate rudele au „renegat-o”, artista crede că cea mai bună cale de a se exprima este scena. Sigurul ei sprijin este tatăl ei, care și-a părăsit până și slujba pentru a fi alături de ea.

„Sunt și secretară și bodyguard. Atunci când iese, trebuie să fiu cu ea. Fiecare părinte ar trebui să-și susțină copiiipentru a-i ajuta să progreseze”, a declarat presei Abdul Ghafar, tatăl artistei.

Iată și prima ei postare pe Youtube, „Vecinii noștri/Our Neighbors„, în care tânăra apare îmbrăcată în stil hip-hop, purtând chiar o bandană cu capete de mort.

Mesajul lui Soosan către concetățenii ei este ca aceștia să nu-și părăsească țara, pentru că altfel vor ajunge „să spele vase sau mașini în ritm staccato”.