De ce există mai multe tipuri de păr?

De: Mia Nicolescu / 31.05.2016, 00:00
De ce există mai multe tipuri de păr?

Tipul de păr este o chestiune de moștenire. Dar întrebarea este: de ce există atât de multe tipuri diferite de păr care pot fi moștenite? Structura generală a părului variază foarte puțin între ființele umane. Dar forma, culoarea, consistența generală și modul în care o secțiune a unui fir de păr arată sub microscop, variază un pic. Și pentru că apar aceste diferențe în anumite tipare, părul este unul dintre cele mai bune metode pentru a determină rasa unei persoane. Există 3 tipuri de păr : afro-caraibian, asiatic, și caucazian (european).

Afro-caraibian, este, în general, caracterizat prin bucle strânse și o culoare foarte închisă. Părul afro-caraibian are o formă asemănătoare cu a unui rinichi, atunci când este împărțit în patru câmpuri.

Părul asiatic este în general lins și are tendința de a fi lipsit de volum. Culoarea sa variază de la șaten închis la șaten mediu. Poate fi des și foarte puternic. Împărțit în patru câmpuri, are o formă rotundă.

Părul caucazian sau european poate fi drept, ondulat sau creț. Culoarea sa variază de la șanten închis la blond deschis. Împărțit în patru câmpuri, părul european are o formă ovală.

Firul de păr poate fi: subtire, mediu sau gros. Atunci când spunem că firul părul este subțire, mediu sau gros ne referim la faptul că fiecare fir de păr are aceste caracteristici. Textura părului este determinată de circumferința și starea cuticulelor. Firul de păr subțire are o circumferință mică și o cuticulă închisă, pe când firul de păr gros are o circumferință mult mai mare, iar cuticula este mai deschisă. Astfel, gradul de porozitate al părului va fi mult mai mare.

Textura părului poate influența aspectul coafurii pe care o veți obține. Dacă firul de păr este gros natural sau dacă pare gros pentru că cuticula este deschisă, iar părul este deteriorat, nu veți reuși să obțineți un aspect neted. Textura părului poate varia în funcție de culoarea părului și de rasă