De ce fac dragoste femeile?

Apropo.ro / 07.03.2011, 12:00
De ce fac dragoste femeile?
Sexul si felul in care femeile resimt placerea reprezinta inca o enigma pentru multa lume. Ca sunt complexe si misterioase nu-i deloc un lucru nou, dar totusi, ce inseamna sexul pentru ele?

Se stie ca femeile sunt foarte capricioase atunci cand vine vorba de sex (si nu numai). Daca ar fi chestionate de ce fac sex, reprezentantele sexului frumos ar da raspunsuri extrem de evazive.

Cercetatorii sustin ipoteza ca motivele femeilor pentru care fac sex tin de dragoste si de angajamente, in timp ce studii mai noi au demonstrat ca o fac pentru placere, la fel ca si barbatii.

Dar femeile sunt creaturi complicate, iar sexualitatea lor este determinata la fel de mult de emotiile lor, cat si de starea lor fizica.

Psihologii americani Cindy Meston si David Buss au sintetizat in cartea lor numita „De ce fac femeile sex?” cele mai plauzibile motive pentru care acestea se arunca rapid in pat. Motivele sunt rezultatele a cinci ani de cercetare.

sex

De ce fac femeile sex?

Femeile fac sex din mila, din razbunare, pentru a trece peste migrene, pentru „a face troc” de cadouri sau treburi casnice, pentru a starni gelozie sau pentru a se simti protejate in mainile partenerelui.

In dorinta de a avea un corp perfect, femeile apeleaza la „dieta de sex”, facand sex pentru a slabi.

Totodata, femeile fac sex pentru a obtine ceea ce doresc (si nu se sfiesc sa recunoasca asta) sau o fac pur si simplu din plictiseala.

Femeile fac sex din mila, pentru a-si ajuta partenerul sa ajunga la o normalitate sexuala, dar si din „datoria de sotie”, in cazul celor casatorite. La toate acestea se adauga si dorinta de a capata experienta in acest domeniu.

Mai mult, sexul le poate scapa pe femei de migrene sau de dureri de cap. Ideea de „a seduce” este un motiv la fel de plauzibil pentru o femeie care doreste sa faca sex.

Vezi ce inseamna sexul pentru o femeie, pe Sexgen.ro!