De ce i-a dat Tom Cruise lui Marcel Iures un cec de 25.000 $

Apropo.ro / 22.10.2011, 14:17
De ce i-a dat Tom Cruise lui Marcel Iures un cec de 25.000 $
Tom Cruise i-a oferit lui Marcel Iures un cec in valoare de 25.000 $, dupa ce a aflat ca actorul roman incearca sa puna pe picioare Teatul Act.

Actorul Marcel Iures a declarat la o intalnire cu studentii din Chisinau, ca Tom Cruise l-a ajutat cu bani, pentru a pune pe picioare Teatrul Act din Bucuresti.

Marcel Iures s-a aflat la Chisinau pentru a juca in spectacolul „Absolut”, regizat de Alexandru Dabija, pe scena Teatrului National de Opera si Balet, in cadrul festivalului „One Man Show 2011”.

Dupa spectacol, cei doi au vorbit, mai intai, despre prietenia lor veche de 30 de ani. „Dupa ce am fost dat afara de la Bulandra, in 1993, Sandu (Alexandru Dabija n.r.) m-a cules de pe drumuri. M-a intrebat daca vreau sa lucrez la Teatrul «Odeon», unde el era director, si am zis da”, a declarat Marcel Iures.

La Teatrul Act, actorul si regizorul vor face o trilogie de Ion Creanga, care va include, in afara de „Ivan Turbinca”, si povestile „Punguta cu doi bani” si „Capra cu trei iezi”.

Marcel Iures

Marcel Iures a mai declarat ca Teatrul Act a supravietuit in ciuda dezinteresului autoritatilor din Bucuresti. „Simtim o indiferenta totala a oamenilor politici, a statului, care nu ne da nici un ban pentru montarile Teatrului Act. in dialogul cu statul mereu apar baricade, rasuna injuraturi, imprecatii. Pe de alta parte, sunt multumit ca politicul ne lasa in pace. Nu prea avem de ales – ori pierim, ori supravietuim. In schimb, suntem liberi”, a spus actorul, citat de jurnal.md.

E adevarat ca actorul Tom Cruise v-a ajutat cu bani in perioada cand ati intemeiat Teatrul Act?” a venit o intrebare din randul publicului. „Da. Eram cu Tom Cruise pe platoul de filmare si el aflase ca incerc sa pun pe picioare un teatru independent. Atunci mi-a dat un cec de 25.000 de dolari. Adica nu mie mi-a dat, ci reprezentantului Fundatiei Cultural-Artistice Teatrul Act”, a raspuns Marcel Iures.