De ce insectele sunt dăunătoare pentru oameni?

Apropo.ro / 17.03.2015, 20:00
De ce insectele sunt dăunătoare pentru oameni?
Cele mai multe dintre insecte sunt de ajutor omului, dar există și insecte dăunător și vrem să vedem de ce aceste insecte sunt dăunătoare pentru om.

Unele insecte reprezintă un pericol în permanență. Ne gândim aici la păianjenul cunoscut sub denumirea de Văduva Neagră. Acești păianjeni pot fi găsiți din sudul Californiei până în Chile, de cele mai multe ori în locuri adăpostite. Otrava acestui tip de păianjeni cauzează dureri mari și o rigiditate a mușchilor abdomenului. Mulți dintre cei care cad pradă acestor păianjeni mor. Cele mai multe dintre mușcăturile și înțepăturile insectelor produc o oarecare durere, dar nu sunt foarte serioase. Dar unele persoane sunt alergice când vine vorba de înțepăturile albinelor și viespilor.

Alergicii, dacă sunt înțepați de o albină sau o viespe, trebuie să vadă imediat un medic pentru a primi tratamentul necesar în privința reacțiilor alergice. Unii țânțari sunt purtători de viruși care cauzează boli precum malaria sau febra galbenă. Virusul este preluat de țânțar și transferat omului prin mușcătură. Oamenii pot face febră tifoidă din cauza păduchilor, mai ales dacă se locuiește în condiții aglomerate.

Muștele sunt responsabile pentru răspândirea unor boli precum dizenteria sau hepatita. Aceste boli, ca mai toate celelalte transmise prin intermediul insectelor, au șanse minime să apară dacă zona în care omul locuiește este în permanență curată, iar insectele nu sunt lăsate să se înmulțească.