De ce își MIROS unii angajații?

De: Gabriela Voicu / 10.11.2012, 12:00
De ce își MIROS unii angajații?
Studenții care aplică pentru posturile de piloți din cadrul companiei aeriene Hainan Airlines trebuie să treacă un test bizar. Află mai multe!

O companie aeriană chineză a ajuns celebră din pricina unei probe controversate din cadrul recrutărilor pentru angajare.

Cei de la Hainan Airlines cer ca viitorii lor piloți să nu aibă subrațele urât mirositoare și verifica aplicanții mirosindu-i fără rețineri.

Compania a impus și limită maximă pentru înălțime la 1.87 m și cer ca viitorii lor angajați să aibă vederea foarte bună și să cunoască bine limba engleza.

Angajați mirosiți sub brațe

Un aplicant a recunoscut că a picat testul chiar din cauza mirosului neplăcut de sub braț, la care angajatorii sunt deosebit de atenți. Ei își motivează cerința neobișnuită precizând că angajații lor lucrează mereu în contact direct cu oamenii și că este foarte important să nu emane mirosuri neplăcute. Dacă pe parcursul interviului de angajare tinerii își pot controla emoțiile astfel încât să nu transpire excesiv, înseamnă că nu vor avea astfel de probleme nici în avion.

E cunoscut faptul că majoritatea companiilor aeriene își aleg personalul mai ales în funcție de aspectul fizic, așa că nu ar trebui să surprindă pe nimeni regulile de igienă impuse, chiar dacă uneori ele sunt deplasate.