De ce iubesc România? Iată ce au răspuns vedetele

De: Cătălina Matei / 30.11.2011, 12:22
De ce iubesc România? Iată ce au răspuns vedetele
Vedetele dezvăluie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, motivele pentru care iubesc ele România.



Cătălin Măruţă: „Nicăieri nu-i ca acasă”

Cătălin Măruţă face parte din categoria oamenilor care cred cu tărie că „Nicăieri nu-i ca acasă”. Şi are câtvea motive bune pentru care iubeşte România.” Munţii, tradiţiile de sărbători, Delta, căldura oamenilor, familia şi prietenii dragi”, spune prezentatorul emisiunii „Happy Hour” de la PRO TV. „Nu m-aş putea simţi vreodată de Crăciun mai bine şi mai fericit decât în ţara mea. Călătoresc cu drag în toată lumea, dar mă întorc întotdeauna acasă cu şi mai mult drag!”

Alina Chinie: „Trebuie să avem grijă de noi şi de ţară!”
„Cei mai importanţi oameni din viaţa mea sunt mama şi tatăl meu. Fac parte din categoria copiilor care pot spune cu mândrie că îşi găsesc idolii şi modelele în viaţă chiar acasă, în persoanele părinţilor lor. Sunt mii de români de apreciat, pe care eu la rândul meu îi apreciez… dar nimeni nu îmi va fi un exemplu mai bun decât părinţii mei”, mărturiseşte veveriţa de la Happy Hour. „Cel mai frumos la România şi lucrul care va rămâne neschimbat cel puţin încă o perioadă bună de timp de acum încolo este ceea ce ne oferă natura în sine: mare, munte, păduri, peisaje… Dacă avem grijă de noi şi de ţară, totul va rămâne aşa cum e acum, frumos”.

Iulia Vântur: „România e locul căruia îi datorez tot ceea ce sunt azi”
Prezentatoarea emisiunii „Dansez pentru tine” iubeşte România şi spune că n-ar pleca de aici în ruptul capului. ” Iubesc natura, cântecele şi dansurile populare. Aici e familia mea, prietenii şi tot ce am clădit până acum. Este locul căruia îi datorez tot ceea ce sunt azi. Aici m-am născut, am crescut, am evoluat. E ţara în care mi-am trăit visurile şi sperantele. Şi încă mai sper…”


Mădălina Petre: „N-aş pleca din ţara mea”
Deşi e foarte tânără, Mădălina vorbeşte despre România cu tandreţe, ca un om care nu doar a străbătut-o, ci a contemplat-o. „Datorită meseriei pe care o am, am vizitat şi străbătut în lung şi-n lat întreaga ţară! Sunt originară din Oltenia (Craiova) şi sunt mândră de acest lucru! Aşa că încurajez tot ce este oltenesc: portul popular oltenesc, obiceiurile, interpreţii de muzică populară care au făcut istorie (Maria Tănase, Maria Lătăreţu), sufletul bun al oamenilor din această zonă şi locurile în care am crescut”, spune veveriţa de la Happy Hour. Mădălina rămâne fidelă ţării sale: „Nu mi-aş părăsi niciodată familia, prietenii şi meseria pe care le am în ţara mea, aşa cum este ea, cu bune şi rele!”



Toni Grecu: „N-as schimba nimic la România. Ar deveni plictisitoare”

Dacă ar putea schimba ceva la ţara sa, Toni Grecu, de la „Serviciul român de comedie”, de la Pro Tv, n-ar schimba nimic. O preferă exact aşa cum este, pentru că altfel, „ar deveni plictisitoare”, spune Toni.