De ce mor oamenii când fac dragoste

De: Marian Andrei / 20.10.2014, 17:00
În mod normal, amorul este perceput ca un act de creare a vieții. Însă ironia sorții face ca, uneori, această activitate să aibă ca rezultat luarea unei vieți, iar acest lucru nu este tocmai rar, 6% dintre morțile subite petrecându-se în această ipostază.

Motivele care duc la decesul unuia dintre parteneri (sau uneori al amândurora) sunt extrem de variate. Unul dintre cele mai răspândite este stopul cardiac cauzat de efortul depus, însă pot avea loc accidente sau neglijențe fatale.

Iată 10 cauze ale deceselor petrecute în timpul partidelor de amor nebun.

10. Jose Agustin Noh și Ana Maria Suarez  – intoxicare cu monoxid de carbon, 1999

 

Simțind nevoia imperioasă de a-și demonstra unul altuia dragostea, Jose Augustin Noh și Ana Maria Camara Suarez, au considerat că „treaba” poate fi făcută și într-o mașină a firmei de pompe funebre Perez Diaz din Campeche, Mexic, la care lucra Noh. 

Cei doi au pornit aerul condiționat al mașinii, și-au liniștit tulburările hormonale, după care au ațipit. Din nefericire, ventilația garajului nu a făcut față gazelor de eșapament emise de mașină, astfel că cei doi au fost găsiți a doua zi morți, din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, de către un alt angajat al firmei.

În același an, fotbalistul Mario Bugeanu și prietena sa Mirela și-au găsit sfârșitul într-o situație identică.

9. Jack McConaughey – stop cardiac, 1992

 

Cazul lui Jack McConaughey nu este unul deosebit. În timpul partidei de sex obișnuite de luni dimineața, el a făcut infarct. Deosebit este comportamentul soției sale: în cartea scrisă de aceasta „Mă minunez singură”, aceasta a scris că, după ce soțul său nu a putut fi resuscitat, s-a asigurat ca trupul acestuia să fie luat de acasă… dezbrăcat. „Am fost atât de mândră să îl arăt lumii pe Jim McConaughey și… dotarea sa!”

Jim și Kay McConaughey sunt părinții celebrului actor Matthew McConaughey.

8. Simon Burley – strangulare, 2007

 

Britanicul Simon Burley din Grimsby avea un fețiș sexual ciudat: îi plăca ca iubita lui să joace rolul unui călău nazist iar el pe cel aunui condamnat la moarte prin spânzurare. În momentul în care scaunul de sub picioarele lui era îndepărtat, iubita lui tăia frânghia.

Din nefericire pentru el, într-una din zile Elizabeth Hallam a ales un cuțit tocit, cu care nu a reușit să taie frînghia, astfel că Burley a murit strangulat.

7. William Martinez / atac de cord, 2009

 

În 2009, ofițerul de poliție William Martinez, din Atlanta, împreună cu un prieten întrețineau relații sexuale cu o femeie. Cărbatul de 31 de ani a suferit ub atac de cord fatal.

Ciudățenia cazului o reprezintă faptul că soția lui Martinez i-a dat doctorul în judecată pentru că acesta nu l-a avertizat că sexul în trei ar putea fi periculos pentru viața lui.

Surprinzător, în 2012 instanța i-a dat dreptate femeii, motivând că scleroza arterelor coronare de care suferea nu a fost diagnosticată și tratată corect, astfel că soția lui Martinez a primit 3 milioane de dolari.

6. Papa Ioan al XII-lea – apoplexie sau crimă, 964

 

N[scut Octavius în 930 sau 937, Ioan al XII-lea a fost numit Papă la vârsta de 24 de ani. Pontificatul său este recunoscut ca unul dintre cele mai infame, din cauza depravării conducerii sale. Imoralitatea și promiscuitatea sa au făcut ca Palatul Luteran, reședința sa, să fie cunoscut drept „Bordelul”.

În 963, Sfântul Sinod nota despre Ioan al XII-lea că a trăit cu văduva lui Reinier, cu Stephana, concubina tatălui său, cu o văduvă pe nume Anna și cu propria sa nepoată, transformând palatul sacru într-o casă de toleranță.

Cert este că Papa și-a găsit sfârșitul în brațele unei femei, circumstanțele fiind însă neclare. În timp ce unii afirmă că a murit de apoplexie, Liudprand din Cremona afirmă că el a fost ucis cu lovituri de ciocan de către soțul femeii cu care întreținea relații sexuale.

5. Tracey Scully – sugrumare, 2009

În timp ce făcea dragoste cu soția sa, britanicul Colin Scully a auzit-o pe aceasta pronunțând numele „Paul”. Înfuriat la culme, bărbatul de 53 de ani s-a așezat cu genunchii pe pieptul femeii și a strangulat-o. Furia sa a fost stârnită de faptul că numele ar fi aparținut lui Paul Deighton, un bărbat cunoscut recent într-un club.

La proces, care a durat doar trei ore și s-a finalizat prin condamnare la închisoare pe viață a lui Scully, Deighton a negat că ar fi avut o relație cu femeia, dar a admis că i-a trimis SMS-uri „indecente”.

4. Sharai Mawera – atacul unui leu, 2013

 

Trecătorii dintr-un orășel de frontieră din Zambia au ridicat din sprăncene atunci când au zărit un bărbat agitat, care era „îmbrăcat” doar cu un prezervativ, crezând că are probleme mentale.

Autoritățile au fost însă mai receptive și i-au ascultat povestea. Bărbatul și prietena lui au fost surprinși în timpul partidei de amor de un leu înfometat. El a povestit că a reușit să fugă, însă prietena a rămas neajutorată în fața leului. 

Plecați în căutarea ei, autoritățile nu au mai găsit din Sharai Mawera decât o mână și căteva resturi.

3. Sergey Tuganov – atac de cord, 2009

Rusul de 28 de ani nu a putut rezista unui pariu propus de două femei: dacă reușea să termine un maraton sexual de o jumătate de zi cu cele două, urma să câștige echivalentul 4.300 de dolari.

Pentru a fi sigur că va face față celor 12 ore de activitate intensă, Tuganov a îngurgitat o cantitate impresionantă de Viagra. Culmea este că rusul a câștigat pariul, dar la numai câteva minute după aceea a făcut infarct.

Una dintre femei, Alina, a declarat că a chemat serviciul de urgență, dar a fost prea târziu.

2. Kirsten J. Taylor / electrocutare, 2008

 

Toby Robert Taylor și soția sa, Kirsten, locuiau într-o rulotă. Pe 3 ianuarie 2008, Toby a sunat la 911 spunând că soția sa s-a electrocutat cu un uscător de păr și este inconștientă.

Ajunși la fața locului, medicii nu au mai putut face nimic pentru a o aduce pe Kirsten la viață, astfel că s-a deschis o anchetă a poliției.

Polițiștilor li s-a părut neverosimulă povestea lui Toby, astfel că după multe insistențe au reușit să-l facă să declare ce s-a întâmplat în realitate. 

Toby și cu soția sa erau angajați într-o activitate sexuală deviantp, Toni prinzând sfârcurile sânilor lui Kirsten cu cleme metalice pe care le conecta la o sursă de electricitate. Din greșeală, Tobi a tins obrazul femeii cu unul dintre fire iar descărcarea electrică i-a produs femeii moartea.

1. Kenneth Pinyan – colon perforat, 2005

 

Inginerul de la Boeing Kenneth Pinyan avea un obicei ciudat, cunoscut numai de partenerii săi de orgii: îi plăcea să fie penetrat anal de armăsarii de la o fermă.

Din nefericire pentru el, în timpul unei astfel de „ghidușii”, el s-a ales cu colonul perforat. Prietenul său, James Michael Tait, împreună cu un alt bărbat neidentificatm care filmau scenele au insistat să-l transporte la spital, însă Pinyan a refuzat, acceptând în cele din urmă să ajungă la un punct de prim ajutor.

Ancheta poliției, declanșată în urma decesului său, a condus la descoperirea în locuința sa a numeroase alte materiale filmate, fiind declanșatorul interzicerii bestialității (sexul cu animale) în statul Washington.