De ce ne ferim de actualizările software?

Apropo.ro / 24.07.2012, 17:40
De ce ne ferim de actualizările software?
Conform unui sondaj realizat de Skype, săptămâna aceasta a fost declarată "International Technology Upgrade Week", o inițiativă susținută de Microsoft, Symantec și Tom Tom.

Un aspect important al sondajului este că utilizatorii nu prea se dau în vânt după actualizările software. Conform datelor culese, 40 de procente din numărul total de utilizatori nu actualizează întotdeauna aplicațiile atunci când sunt avertizați, un sfert nu înțeleg ce este o actualizare software, iar un alt sfert nu văd beneficiile unei astfel de actualizări.

De ce nu ne actualizăm totuși aplicațiile? Explicațiile ar putea fi numeroase, iar lipsa de cunoștințe tehnice este doar una dintre ele.

O explicație ar putea fi ritmul rapid în care unele aplicații, precum browserele Chrome sau Firefox, primesc versiuni noi. După un timp, utilizatorul care primește actualizări ale căror îmbunătățiri nu sunt vizibile va începe să le considere neimportante și le va trece cu vederea. Actualizările din fundal, precum cele implementate în Chrome, sunt o soluție dar aceasta nu este întotdeauna fezabilă sau posibilă.

Citiți pe Go4it mai multe explicații pentru care mulți oameni evită să își facă actualizări la soft-urile instalate.