De ce nu a fost numită America după Columb?

De: Dragos Tanase / 16.03.2015, 20:15
De ce nu a fost numită America după Columb?
Sunt două întrebări aici: de ce nu a fost America numită după Columb și de ce poartă numele altei persoane?

Cristofor Columb, după cum știți, a plecat să caute o nouă rută către Asia. Și asta a crezut că a făcut. Dar, de fapt, el tocmai descoperise San Salvador, Cuba și Spania. Acest fapt, lăsând la o parte importanța descoperirii și curajul său, a creat anumite probleme.

Din moment ce Columb nu găsise comorile Indiei, au început să apară îndoieli legate de voiajele întreprinse de el.

Conducătorii spanioli și portughezi au început să întrebe ce ținuturi a găsit Columb. În plus, a apărut problema împărțirii teritorilor între Spania și Portugalia.

Un bărbat numit Amerigo Vespucci a fost trimis să exploreze. În scrisorile lui, Vespucci descrie cele două călătorii de-a lungul coastei a ceea ce numim azi America de Sud.

În descrierile sale despre coasta explorată, el menționează: „pe care am observat-o ca fiind un continent”.

Cu alte cuvinte, Amerigo Vespucci știa că aceste ținuturi nu făceau parte din Asia, ci reprezentau un continent nou.

În 1507, un geograf numit Martin Waldseemuller a desenat o hartă ce ilustra noul continent. Alături de ea era și un pamflet în care propunea numirea lui „dupa descoperitorul ei, Americus, să se numească America.”

Publicul a adoptat imediat noul nume și le-a plăcut atât de mult încât l-au folosit și pentru denumirea Americii de Nord.

Waldseemuller, trebuie să ținem minte însă, a propus numele de „America” după Amerigo Vespucci doar pentru că el a considerat că Vespucci a demostrat existența noului continent.