De ce nu mai fac japonezii dragoste

De: Carmen Ulian / 14.04.2014, 17:30
De ce nu mai fac japonezii dragoste
Ce se întâmplă cu o țară atunci când tinerii ei sunt dezinteresați să mai facă amor? Un nou studiu ne dă răspunsul.

Un studiu realizat recent în Japonia arată că 45% dintre tinerele japoneze cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani nu sunt interesate să facă amor sau sunt chiar dezgustate de acest lucru.

În Japonia, bărbații și femeile sunt din ce în ce mai puțin interesați de arta amorului. Preferă relații convenționale în care dragostea este pe ultimul plan sau nici nu există.

Acest lucru afectează rata natalității, cu atât mai mult cu cât Japonia este deja una dintre țările cu o rată a natalității destul de scăzută. Numărul populației este în continuă scădere.

Tinerii japonezi de până în 30 de ani sunt mai mult interesați de o carieră și dezvoltarea pe plan profesional, să câștige cât mai bine, să fie independenți, iar acest lucru a surclasat instituția căsniciei și întemeierea unei familii.

Mulți dintre tinerii japonezi nici măcar nu au avut o relație în viața lor sau un contact amoros. Sindromul celibatului afectează grav țara. S-au obișnuit să înlocuiască dragostea și contactele sexuale cu prietenii virtuali, relații scurte cu foști, siteuri pentru adulți, desene anime, etc.