De ce nu va fi lansat documentarul „Unlawful Killing”, despre moartea Prințesei Diana

De: Gabriela Voicu / 12.07.2012, 17:20
De ce nu va fi lansat documentarul
"Unlawful Killing", un documentar controversat despre moartea Prințesei Diana, a fost suspendat din cauza scandalului pe care l-ar putea provoca.

„Unlawful Killing”, documentarul despre moartea Prințesei Diana regizat de Keith Allen, cu suport financiar de la miliardarul Mohamed Al-Fayed, nu va fi lansat pe piață.

Lansarea filmului fusese programată pentru 31 august 2012, în SUA, Spania, Italia, Olanda, Brazilia, India și Rusia, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la moartea Dianei.

Premisa filmului e că moartea Dianei și a omului de afaceri Dodi Al-Fayed, iubitul Prințesei și fiul lui Mohamed Al-Fayed, a fost urmată de o mușamalizare a adevăratei cauze a accidentului auto din 1997. Se pare că șoferul mașinii cuplului, Henri Paul, decedat și el în accident, era sub influența unor medicamente și nu ar fi trebuit să urce la volan.

Keith Allen demonstrează în filmul său că moartea prințesei a avut în spate o conspirație, în care a fost implicată și presa britanică.

Mohamed Al-Fayed, care nu contenește să învinuiască familia regală din Marea Britanie pentru moartea fiului său, a decis să finanțeze filmul lui Allen după ce acesta a fost refuzat de mai multe companii britanice de film.

Producătorii de la Hollywood spun că documentarul, la care au lucrat patru ani, nu va fi lansat, deoarece există riscul declanșării prea multor procese și conflicte din cauza acestui proiect.

În Marea Britanie, de exemplu, documentarul nu ar putea fi prezentat decât dacă i-ar fi tăiate 87 de scene.