De ce practică românii sporturile de iarnă în Austria și Bulgaria

De: Carmen Ulian / 18.12.2014, 10:00
De ce practică românii sporturile de iarnă în Austria și Bulgaria
Ne putem "lăuda" că am omologat 15 pârtii noi, dintre care jumătate nu au nici 600 de metri lungime. Turistul este mulțumit?

Românii preferă să meargă la schi, după buget, în Austria sau în Bulgaria. Motivele sunt simple: pârtiile străinilor sunt mai bine întreținute, folosind sute de tunuri pentru zăpadă artificială, au instalații nocturne performante, primesc în pachetele de cazare și ski-pass-uri pentru întreaga perioadă a șederii, tarifele sunt, de multe ori, mai mici la instalațiile de transport pe cablu, iar domeniile schiabile au dimensiuni impresionante comparabil cu cele din țara noastră.

În Innsbruck, „mall-ul alpin” al Austriei, se schiază până la 3.000 de metri altitudine pe pârtii cu o lungime totală de 300 de kilometri. În Arlberg, stațiune supranumită „leagănul schiului alpin”, turiștii au la dispoziție 280 de kilometri de pârtii.

La bulgari, doar într-una dintre cele mai populare stațiuni pe perioada de iarnă – Bansko, în cele două mari centre de schi din Pirini – Chalin Valog și Shiligarnika – pasionații sporturilor de iarnă au la dispoziție pârtii cu o lungime totală de 70 de kilometri, adică jumătate din ce ar găsi în toată țara noastră.

Citește mai multe detalii pe Gândul.info