De ce să trebuie să foloseşti protecţie solară zilnic, nu doar vara

De: Cristiana Trifu / 29.01.2018, 13:54
De ce să trebuie să foloseşti protecţie solară zilnic, nu doar vara
Crema cu factor de protecţie nu lipseşte din rutina noastră vara. Dar este oare suficient? Specialiştii în îngrijirea tenului recomandă folosirea unei creme cu protecţie solară pe tot parcursul anului, inclusiv iarna, pentru a ne apăra de radiaţiile ultraviolete care îmbătrânesc prematur tenul.

“Pentru o îngrijire corectă a tenului, trebuie să avem în vedere trei aspecte: curăţarea, hidratarea şi protecţia. Respectând această rutină în fiecare zi, tenul îşi va păstra vitalitatea pentru mai mult timp, nu va avea probleme majore şi va îmbătrâni frumos,” explică Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România.

Când se aplică produsele cu factor de protecţie?

Una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face?  Renunţarea la produsele care conţin SPF odată cu sfârşitul verii. De fapt, razele soarelui sunt dăunătoare indiferent de anotimp, indiferent dacă vremea de afară este rece. De aceea, este important să folosim protecţie în fiecare zi!

“De multe ori, nu acordăm suficientă importanţă protecţiei solare pentru că efectele factorilor de mediu nu se văd pe moment. O piele tânăra se bronzează frumos şi nu se sensibilizează, deoarece pielea încă produce suficient colagen şi elastină pentru a se reface rapid. Dar razele UVA ale soarelui pătrund în profunzime şi distrug fibrele de colagen,” explică Nicoleta Ion.
Atenţie! Greşelile făcute la vârsta adolescenţei ne pot afecta semnificativ după 30 de ani. Consecinţele nu vor fi vizibile imediat, dar în timp tenul va avea un aspect mai tern şi se va rida mai repede, avertizează specialiştii.

“Deşi efectele nu se văd pe moment, după vârsta de 30 de ani pot apărea pete, pielea se ridează mai repede şi are un aspect mai tern. De aceea protecţia zilnică a tenului este necesară începând de la vârsta de 18 – 20 de ani,“ mai atrage atenţia trainerul Repêchage România.

Cum alegi produsul potrivit?

Atuurile produselor cu protecţie solară? Aplicate zilnic, acestea îţi apară tenul de razele soarelui şi luptă împotriva factorilor de mediu, cum ar fi poluarea. Ai la dispoziţie o multitudine de produse care acţionează ca un adevărat scut protector împotriva razelor solare.

“Ingredientele care protejează pielea pot fi incluse fie în ser, cremă sau chiar în produsele de make-up. Lipsa unei protecţii adecvate duce la sensibilizarea tenului şi la îmbătrânire prematură. De asemenea, poate agrava afecţiuni cum este acneea, cuperoza sau rozaceea,” atrage atenţia specialistul.