De ce se duc bărbații la prostituate?

De: Marian Andrei / 05.09.2012, 13:00
De ce se duc bărbații la prostituate?
Rezultatul unui studiu asupra cauzelor pentru care bărbații platesc servicii sexuale a șocat cercetătorii americani: într-o mare măsură, aceștia caută "dragostea adevărată", chiar dacă aceasta vine din partea unei prostituate.

Christine Milrod și Ronald Weitzer au analizat 2.442 de postări de pe un forum al unui site care oferă servicii sexuale, unde mai mult de un milion de clienți postează impresiile despre experiențele lor, iar rezultatul a fost surprinzător: aproximativ o treime dintre postările analizate includeau impresii despre legătura emoțională dintre clienți și prostituate, multe dintre aceste postări exprimând dorința ca această legatură să fie menținută sau chiar aprofundată în afara cadrului sexual.

„În zilele noastre, s-a ajuns la o normalizare a relațiilor dintre escorte și clienți, multe întîlniri sexuale semănând perfect cu o întâlnire între două persoane care au o relație„, spune Christine Milrod. „Studiul nostru arată că o parte dintre clienți ajung să aibă o adevărată afecțiune pentru „prestatoarea de servicii sexuale”, afecțiune care se întîmplă uneori să se transforme într-o adevărată poveste de dragoste„.

Cu toate acestea, bărbații nu vor să recunoască implicarea lor emoțională, motivele pentru care plătesc servicii sexuale fiind, potrivit unei statistici realizate de poliție printre cei prinși folosind serviciile prostituatelor, „lipsa timpului” pentru o relație convențională (30%), neasumarea „responsabilității” unei asemenea relații (28%) sau comoditatea apelării la serviciile unei prostituate (18%).

În ceea ce privește prostituatele, studiul a dezvăluit sentimente mergând de la „intimitate convențională” până la „emoții autentice„. Multe dintre acestea spun că înțeleg nevoile emoționale ale clienților și că deseori au întâlnit bărbați „foarte respectuoși” și, uneori, chiar „mai grijulii” decât bărbații din viețile lor „reale”.