De ce se taxeaza la secunda numai dupa primul minut?

De: Marian Andrei / 05.08.2009, 12:30
De ce se taxeaza la secunda numai dupa primul minut?
Operatorii telecom nu renunta la aceasta practica pentru ca vor sa-si amortizeze costurile de initiere a apelului

Desi la nivelul UE, Comisia Europeana le-a impus din luna iulie operatorilor telecom sa reduca la jumatate minutul inclus automat pe factura de plata (doar pentru roaming), operatorii de telefonie mobila din Romania vor taxa in continuare primul minut de convorbire intreg, indiferent de numarul de secunde vorbite.

"Operatorii nu vor renunta la aceasta practica pentru ca vor sa-si amortizeze costurile de initiere a apelului si pentru ca nu exista reglementari care sa le interzica acest lucru", explica ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii).

Reprezentantii ANCOM spun ca taxarea automata a primului minut, chiar si pentru convorbiri de cateva secunde, acopera costurile de initiere a pelului."Initierea si conectarea apelurilor telefonice (adica realizarea conexiunii intre postul telefonic apelant si postul telefonic apelat) presupun anumite cheltuieli pentru operatori, separat de cheltuielile legate de mentinerea circuitului pe durata convorbirii", explica reprezentantii ANCOM. Ei spun ca din acest motiv chiar si bip-urile ii costa pe operatorii de telefonie mobila.

Citeste mai mult despre modul de taxare al operaratorilor de telefonie mobila, pe zf.ro.