De ce se uită bărbații după alte femei ne spun specialiștii scoțieni!

Apropo.ro / 28.06.2013, 12:15
De ce se uită bărbații după alte femei ne spun specialiștii scoțieni!
În urma unui studiu, cercetătorii scoțieni ne dezvăluie care este motivul pentru care bărbații se uită după alte femei.

Studiul arată că bărbații sunt atrași de acele chipuri pe care nu le-au mai întâlnit vreodată, în timp ce femeile sunt atrase de fețele masculine ce sunt cunoscute.

Cercetătorii cred că un posibil motiv ar putea fi faptul că bărbații au evoluat să-și maximizeze sucessul reproductiv prin împerecherea cu un număr cât mai mare de partenere.

Anthony Little, coordonatorul acestui studiu, sintetizează rezultatele cercetării: „Bărbații au considerat că fețele feminine pe care le văzuseră deja erau mai puțin atrăgătoare. Există această tendință a bărbaților de a încerca să aibă un număr cât mai mare de partenere, pentru că astfel își pot spori în mod dramatic succesul reproductiv„.

Psihologul Jane McCartney crede că faptul că bărbații sunt programați să facă sex cu mai multe partenere se datorează evoluției. „Bărbații sunt orientați spre a se reproduce cât mai mult cu putință, iar unii chiar aplică această tendință. Dar, dacă este să privim din punct de vedere practic, nu prea este logic să faci mulți copii cu multe femei diferite„, a concluzionat specialista.

Citește mai multe detalii despre de ce se uită bărbații după alte femei, pe Descoperă.ro