De ce se vindea vodca în găleți de 12,3 litri?

De: Mihaela Enache / 29.01.2014, 11:00
De ce se vindea vodca în găleți de 12,3 litri?
Una dintre cele mai preferate băuturi alcoolice din întreaga lume este vodca. Și există mai multe fapte interesante despre populara băutură pe care mulți oameni nu le știu. Iată 7 dintre ele:

1. Până în 1885, vodca era vândută doar în găleți de 12,3 litri

Abia după acest an au început să fie disponibile pe piață și sticle mai mici cu populara băutură. Acest lucru a fost util deoarece vodca s-a scumpit și să investești într-o găleată de 12,3 litri devenise ceva asemănător cu a pierde o mică avere.

2. Vodca tradițională are un conținut de alcool de exact 38%

În țările europene, vodca este orice băutură care are un conținut de alcool mai mare de 37,5%. Și în Statele Unite vodcă este orice băutură care un conținut de alcool de cel puțin 40% sau mai mult!

3. Vodca este una dintre cele mai scumpe băuturi din lume

Asta se datorează faptului că este distilată din apă și etanol și cereale sau cartofi fermentați. Conține foarte puțin uleiuri de fuzel (spre deocebire de alte băuturi alcoolice) și este filtrată prin carbon.

4. Termenul de valabilitate al vodcii este relativ mic

Vodca trebuie consumată în termen de 12 luni de la data fabricației. Se poate altera dacă este depozitată pentru perioade mai lungi.

5. Centura de Vodkă

Țările Rusia, Ucrain, Belarus, Polonia și unele țări nordice și baltice, precum și părți din Slovacia și Ungaria sunt cunoscute colectiv sub numele de Centura Vodka, datorită consumului mare de vodcă în are regiuni.

6. Vodca are multe alte beneficii, pe lângă a te îmbăta

Vodca este un dezinfectant excelent, poate fi folosit pentru a spăla lamele de ras, oglinzile din baie și gresia. Desigur, o socoteală destul de scumpă!

7. Folosită pentru a face praf de pușcă

În secolul al XV-lea, în Suedia, vodca era folosită pentru a face praf de pușcă. Și un litru de vodcă cântărește 953 de grame de praf de pușcă și nu 1 kg, cum ai putea crede!