De ce și-a lăsat această femeie să crească barba și mustața

De: Marian Andrei / 28.11.2012, 14:00
De ce și-a lăsat această femeie să crească barba și mustața
Siobhain Fletcher, o englezoaică de 36 de ani a decis ca timp de o lună de zile să iși lase să crească barba și mustața, pe care, de altfel, și le bărbierea zilnic.

Încă din adolescență, Siobhain Fletcher a suferit de pilozitate facială excesivă, ceea ce i-a îngrădit foarte mult viața socială, din cauza rușinii pe care o simțea din cauza acestui lucru.

Anii au trecut, Diobhain s-a căsătorit și, atunci când a dorit să facă un copil, a descoperit că pilozitatea era consecința unei boli, sindromul policistic ovarian. A căzut imediat după aceea într-o depresie adâncă, pe care a depășit-o , în timp, spunându-și că „nu aspectul exterior este cel care te definește ca om”.

Acum, Siobhain, care se bărbierește zilnic, cot la cot cu soțul ei, a decis că trebuie să treacă într-o nouă etapă a vieții, să aibă mai multă încredere în sine și participă la evenimentul Movember din acest an. Pentru cine nu știe, în fiecare an, mii de bărbați nu se bărbieresc în luna noiembrie, încercând sa sensibilizeze opinia publică și să strângă fonduri pentru tratarea persoanelor bolnave de cancer testicular și de de prostată.

Siobhain are o problemă cu barba: o mănâncă pielea, dacă nu se bărbierește!

„Fac acest lucru pentru că sunt încăpățânată. Vreau ca lumea să conștientizeze pericolul acestei boli, vreau ca tot mai putine familii să fie îndoliate din cauza cancerului și mai vreau ca persoanele cu respect scăzut față de sine să ajungă să spună «nu îmi pasă»”, a declarat Siobhail la o emisiune televizată unde a fost invitată.

Siobhain a mai declarat că, la sfârșitul campaniei va începe din nou să se bărbierească, dar nu din cauza impresiei pe care ar face-o celorlalte persoane, ci pentru că barba… o manâncă!