De ce starneste controverse „cea mai tare reclama din lume” (Video)

Apropo.ro / 14.11.2011, 13:15
De ce starneste controverse
Fanii trupei britanice The Smiths sunt revoltati deoarece o piesa acestora apare intr-o reclama care promoveaza un lant de magazine cu produse de calitate indoielnica.

Fanii formatiei britanice The Smiths s-au revoltat, dupa ce o piesa a acesteia a aparut intr-o reclama la un magazin „de mana a doua”.

In reclama care a costat 7 milioane de dolari, apartinand lantului de magazine John Lewis, apare un baietel care se trezeste in dimineata de Craciun, ignora cadourile pe care le-a primit si scoate, la randul sau, un cadou din dulap. El intra zambitor in dormitorul parintilor, cu pachetul in brate, moment in care pe ecran apare sloganul „For gifts you can’t wait to give” („Pentru cadouri pe care de abia astepti sa le faci”).

Reclama are mare succes la public si a fost numita de multa lume „cea mai buna reclama din istorie”. De asemenea, spotul a strans foarte multi fani pe Facebook si Twitter si va fi difuzata de majoritatea televiziunilor din Marea Britanie.

Singurii nemultumiti par a fi fanii formatiei The Smiths, a carei piesa, „Please, please, please, let me get what I want” a fost folosita in reclama. De fapt, nu este vorba nici macar despre piesa originala, ci de un cover.

Multi dintre acestia au declarat ca nu le vine sa creada ca acesta melodie este folosita pentru a promova un magazin care vinde „rahaturi pentru clasa de mijloc”. In plus, fanii sunt revoltati si pentru ca Steven Morrissey, cel care detine drepturile de autor asupra piesei originale, este vegetarian, iar lantul de magazine John Lewis vinde si produse din carne.