De ce tocănesc ciocănitoarele?

Apropo.ro / 02.03.2015, 19:00
De ce tocănesc ciocănitoarele?
Cei mai mulți dintre oameni se gândesc, când observă o ciocănitoare, că pasărea face rău copacului în care tocănește, dar să vedem care este adevăratul motiv pentru care ciocănitoarele tocănesc.

De fapt, ciocănitoarele ajută copacii să se mențină în viață. În primul rând, ciocănitoare se hrănește cu insectele pe care le găsește în copaci. Și au abilitatea de a descoperi insectele chiar și când acestea nu se află la vedere. De cele mai multe ori, ciocănitoarea se hrănește cu insecte care dăunează copacilor.

Ciocănitoarea ajunge la insecte cu ajutorul ciocului extrem de ascuțit și puternic. În plus, ciocănitoarea are o limbă extrem de puternică și care poate ajunge să fie de două ori mai lungă decât capul. Limba este încolăcită în cioc și poate fi lansată până la o distanță apreciabilă când vine vorba de adunat insecte. O ciocănitoare tocănește în copac și pentru a-și face cuibul. Există momente când ciocănitoarea face două găuri separate, precum o casă care are o ușă în față și o ușă în spate. Asta pentru a le permite să dispară instantaneu în momentul în care apar musafiri nepoftiți.