De ce umbla fetele frumoase cu baieti urati?

De: Manuela Stoicescu / 31.03.2008, 15:10
De ce umbla fetele frumoase cu baieti urati?
Va vine sau nu sa credeti, cercetatorii s-au aplecat si asupra acestui subiect, incercand sa desluseasca misterul unor astfel de relatii.

Un studiu publicat de Daily Mail demonstreaza ca femeile frumoase se simt mult mai fericite alaturi de barbatii mai putin aratosi, analizand chiar cazurile unor cupluri celebre cum ar fi Sienna Miller si Rhys Ifans, Marilyn Monroe si Arthur Miller sau Catherine Zeta Jones si Michael Douglas.

S-ar parea insa ca mariajele fericite sunt rezultatul atractiei dintre femeile frumoase si barbatii urati. Si asta deoarece femeile care se casatoresc cu barbati chipesi trebuie sa fie mereu in garda: acesti barbati, convinsi ca arata bine, vor dezvolta in timp sentimente negative cu privire la relatia lor, au descoperit expertii.

Echipa de cercetatori din Tenessee si-a efectuat studiile pe un esantion de 82 de cupluri proaspat casatorite, aplecandu-si atentia asupra aspectului lor fizic si a calitatii vietii sentimentale. Rezultatele au sugerat faptul ca barbatii mai putin frumosi se multumesc sa se "scalde" in frumusetea partenerei. Cei care aveau o infatisare demna de toate laudele erau insa mult mai putini dispusi sa ofere sprijin emotional si practic sotiilor lor.

Profesorul Jim McNulty si-a justificat concluziile apeland la "perspectivele evolutioniste": barbatii atragatori au la dispozitie mai multe sanse de "imperechere". Daca se casatoresc sau intra intr-o relatie stabila, vor devei nefericiti pentru ca irosesc aceste sanse.

Pe de alta parte, daca au o sotie atragatoare, barbatii vor fi considerati mai placuti si mai prietenosi.