De ce untul de arahide este bun pentru tine

De: Mihaela Enache / 12.11.2013, 14:00
De ce untul de arahide este bun pentru tine
Nu numai că este sățios și sănătos, dar te ajută și dacă vrei să slăbești.

Dacă ai crezut că sandwichul cu unt de arahide e numai pentru copii, iată ceva ce ar trebui să știi. Untul de arahide are multe beneficii pentru sănătate – este o combinație de invidiat de fibre și proteine, ceea ce îl face sățios. Te face așadar să te simți sătulă mai mult timp, astfel când ajungi să mănânci mai puțin per ansamblu.

Acesta este și nutritiv, deoarece o porție de unt de arahide are 3 mg de vitamina E, puternic antioxidant, 49mg de magneziu, care susține oasele, 208mg de potasiu, prietenul mușchilor, și 0,17mg de vitamina B6, care stimulează imunitatea.

Studiile au arătat, de asemenea, că, atunci când este consumat, untul de arahide poate reduce riscul bolilor de inimă, diabet și alte tipuri de afecțiuni cronice de sănătate. Un studiu a arătat că un consum de 28gr de arahide sau două linguri de unt de arahide de cinci ori pe săptămână pot reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat cu un procent enorm de 30%.

Untul de alune este bogat și în grăsimi mono-saturate, bune pentru inimă. Cercetătorii spun că adulții rezistenți la insulină care au avut o dietă bogată în grăsimi mono-saturate au avut mai puțină grăsime pe abdomen decât cei care au mâncat mulți carbohidrați sau grăsimi saturate.

Arahidele conțin concentrații ridicate de antioxidanți poli-fenolici, care reduc riscul de cancer la stomac prin reducerea formării nitrozaminelor cancerigene. Ele sunt și o execelentă sursă de reveratrol, un antioxidant ce are funcția de a proteja împotriva tipurilor de cancer, bolilor de inimă, bolilor nervoase degenerative, boala Alzheimer și infecții virale/fungice.