De la 1 mai, taxa de pod Fetești-Cernavodă ar putea fi achitată electronic

De: Carmen Ulian / 19.03.2015, 10:00
De la 1 mai, taxa de pod Fetești-Cernavodă ar putea fi achitată electronic
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) anunță că în zona stației de taxare de la Fetești-Cernavodă ar putea fi pus în funcțiune, până la 1 mai, un sistem de plată electronică al tarifului de trecere.

Compania Natională de Autostrăzi și Drumuri Naționale informează participanții la trafic căƒ au fost demarate lucrăƒrile de implementare a sistemului informatic pentru colectarea electronicăƒ a tarifului de trecere a podurilor dunăƒrene din Stația de Taxare de la Fetești-Cernavodăƒ, pe Autostrada A2, București – Constanța.

Sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barierăƒ, utilizatorii putând opta pentru achitarea tarifului în afara Stației, în avans sau pânăƒ la ora 24 a zilei urmăƒtoare.

Astfel, utilizatorii vor avea următoarele opțiuni de achitare a tarifului:

– prin SMS transmis la un număƒr scurt;

– prin achitarea tarifului de trecere prin rețeaua de parteneri autorizați ai CNADNR SA;

– prin utilizarea cardului bancar, în urma configurăƒrii unui cont într-un portal web 

– printr-o aplicație pentru mobil puse la dispoziție de CNADNR SA.

Fază initialăƒ a lucrăƒrilor a implicat introducerea sistemului de recunoaștere automatăƒ a numerelor de înmatriculare (ANPR), printr-o serie de camere video poziționate în Agenția de AÂŽncasare, atât în punctul de intrare, cât și ieșire pentru a asigură identificarea și clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum și realizarea marcajelor rutiere, această etapăƒ fiind finalizatăƒ.

Aceste camere video ANPR identificăƒ trecerea, aplicând o marcăƒ temporarăƒ și coordonatele GPS. Dacăƒ nu se achită tariful de trecere pânăƒ la ora 24 a zilei urmăƒtoare trecerii, acțiunea va fi marcatăƒ drept posibilăƒ contravenție.

 „Au fost efectuate țeste operaționale parțiale ale funcționalității viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunărene, în zona Agenției de Inacasare Fetești de pe Autostrada A2, București – Constanța. Îmi doresc că începând din această vară, cât și în viitor să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul stației de taxare de la Fetești-Cernavodă. Credem că până la 1 mai vom reuși implementarea întregului sistem – tehnic, economic, legislativ – necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Fetești-Cernavodă”, a declarat Narcis Ștefan Neaga.