De la ferma direct în topuri

Apropo.ro / 10.10.2005, 10:40
De la ferma direct în topuri
Trecut prin niște experiențe neplacute în dragoste Damien Rice a gasit rețeta perfecta pentru a frange mii de inimi. A descoperit o noua abordare a nesecatului "izvor de inspirație", dragostea, și a pus-o în aplicare scriind niște versuri de toata lauda.

Trecut prin niște experiențe neplacute în dragoste Damien Rice a gasit rețeta perfecta pentru a frange mii de inimi. A descoperit o noua abordare a nesecatului „izvor de inspirație”, dragostea, și a pus-o în aplicare scriind niște versuri de toata lauda.

Damien Rice a ajuns cunoscut pentru versurile lui care ascultate prea mult te pot îndrepta catre depresii grave. Și asta doar pentru ca nu crede absolut deloc în sentimente sau iubire și îi place sa provoace suferința. Motivul? Cica o femeie l-a bulversat atat de tare, încat nu va mai exista nimeni care sa-i mai poate lua mințile sau inima. De aici, versuri triste și pline de sentimente reci, dure și extrem de puternice în același timp. Sau poate ca a ascultat un pic prea mult Bob Marley cu „No woman, no cry”. „Pentru mine implicarea fizica și nu cea sentimentala, dar mai ales suferințele provocate de mine sunt cele care-mi aduc adevarata placere”, a spus Damien într-un interviu acordat postului VH1.

În cazul în care nu puteți asocia acest nume cu nici un cantareț cunoscut va ajutam noi spunandu-va ca Damien Rice este cel care a compus și a cantat piesa din filmul „Closer”, „The Blowers Daughter”, melodie care a ajuns chiar mai cunoscuta decat fimul.

Trubadurul din Irlanda a fost un celebru necunsocut pana în 2003 cand a lansat un gen de „dirty-folk nestilizat”. Pana atunci a facut parte dintr-o trupa ce liceu, „Juniper”, careia i-a pus bazele în 1997 pentru a se distra cu prietenii lui din copilarie. N-au facut însa mai nimic, doua dintre primele lor piese fiind difuzate moderat la postul de radio al orașului lor natal, County Kildare.

Nu apucasera sa înregistreze nici un album deoarece nu aveau nici studio nici suportul necesar pentru un proiect de genul acesta, așa ca în momentul în care o casa de discuri din Anglia le-a propus sa-i scoata la rampa au acceptat imediat fara sa se gandeasca la consecințe. Au înregistrat diferite piese, dar casa de discuri nu i-a gasit destul de comerciali și le-a cerut altceva. Inițial, Damien, care era și compozitorul trupei, le-a facut pe plac. Numai ca, la un moment dat și-a dat seama ca acel stil comercial nu-l reprezenta. Astfel, dupa cateva certuri și încercari de ajungere la o înțelegere, Damien a parasit trupa plecand într-un „tur” al Europei pentru mai mulți ani.

Citește mai multe despre Damien Rice

Tags: