De la o postare pe Facebook s-a ajuns la tribunal

Apropo.ro / 09.03.2012, 15:15
De la o postare pe Facebook s-a ajuns la tribunal
O organizație care protejează drepturile omului, din SUA, a dat în judecată conducerea școlilor din Minnesota deoarece au pedepsit o elevă în urma unui mesaj postat pe Facebook.

ACLU (American Civil Liberties Union – Uniunea Americană pentru Drepturile Civile) a dat în judecată conducerea școlilor din Minnesota și biroul poliției locale din cauza pedepselor aplicate asupra unei fete de 12 ani.

ACLU declară ca fetița a fost pedepsită de către administratorii regiunii școlare Minnewaska Area School District după ce aceasta a scris pe Facebook că „urăște” un paznic deoarece a fost „rău” cu ea.

Ca fapt divers, politica Facebook interzice copiilor sub 13 ani să aiba cont și nu există momentan un punct de vedere al celor de la Facebook privind situația de față.

Conform procesului intentat, directorul școlii fetiței a decis că mesajul ei a fost agresiv așa că a pedepsit-o cu ore de detenție, nu i-a permis să se ducă într-o excursie cu colegii ei și a obligat-o să își ceară scuze.

Problemele fetiței nu s-au terminat aici, ACLU precizând că ulterior fata a fost obligată să își dea conturile personale de Facebook și e-mail către un administrator al școlii după ce a fost acuzată că a chat-uit online cu un alt elev despre sex. ACLU a declarat că un ofițer al biroului șerifului local a fost prezent atunci când administratorul i-a căutat prin arhivele chat-urilor insă parinții fetei nu au fost informați de aceste acțiuni.

Niciun mesaj sau e-mail pe care școala l-a considerat deranjant nu a fost publicat de pe vreun calculator al școlii.

ACLU pretinde că pedepsele au încălcat primul amendament al studenților, acela al libertății de exprimare și al patrulea amendament care te protejează împotriva perchezițiilor nerezonabile și confiscărilor.